divendres, 10 de maig del 2013

Germà Gordó reconeix la feina dels professionals penitenciaris com a eina fonamental per a la reinserció

El conseller de Justícia ha adreçat unes paraules als futurs jutges en les jornades penitenciàries organitzades per l’Escola Judicial, amb les quals ha coincidit durant una visita als centres penitenciaris Brians 1 i Brians 2

El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha visitat avui els centres penitenciaris Brians 1 i Brians 2, on ha coincidit amb la realització d’unes jornades per a alumnes de l’Escola Judicial.

En un breu parlament adreçat als futurs jutges i magistrats, el conseller ha reconegut la important tasca que desenvolupen els professionals dels centres penitenciaris. Segons Gordó, són els pilars fonamentals que fan possible que Catalunya gaudeixi d’un model penitenciari de referència en matèria de convivència i reinserció.

En aquest mateix sentit, el titular de Justícia ha posat de manifest davant els alumnes i professors de l’Escola Judicial que, tot i la situació pressupostària, la implicació d’aquests professionals ha estat cabdal per consolidar els estàndards que han fet del sistema penitenciari català un model reconegut fora de les nostres fronteres.

Germà Gordó ha recordat també que el model català aposta essencialment per dos aspectes claus: d’una banda, l’execució de la sentència de la condemna en les millors condicions possibles i, alhora, d’altra banda, vetlla perquè la reinserció de l’intern sigui possible un cop compleixi la seva condemna.

El conseller ha especificat que qualsevol iniciativa política en matèria penitenciària ha de contribuir a la reinserció de les persones privades de llibertat i ha explicat que les polítiques que es basen en aquesta premissa permeten, per exemple, ocupar, a dia d’avui, al voltant del 70 % de la població penitenciària en tallers i activitats formatives, ocupacionals, educatives i terapèutiques encaminades a la reinserció dels interns.

Finalment, el titular de Justícia ha desitjat molta sort als futurs jutges i magistrats en l’exercici de les seves responsabilitats des del primer moment en que coneguin la seva destinació.

Les jornades organitzades als centres penitenciaris són fruit d’un conveni en vigor des de fa quatre anys entre el Departament de Justícia i l’Escola Judicial amb la finalitat que els futurs jutges i magistrats coneguin de primera mà els processos des que l’intern entra al centre penitenciari fins que compleix la pena imposada.

Font: Departament/s Justícia