dilluns, 13 de juny del 2011

Crida al conjunt de treballadors i treballadores de presons

CRIDA AL CONJUNT DE TREBALLADORS I TREBALLADORES DE PRESONS

El proper dia 15 de Juny les treballadores i treballadors dels centres penitenciaris de Catalunya estem convocats a una gran manifestació per donar resposta al deteriorament dels nostres drets que ataquen frontal-ment a la dignitat com a treballadors i a la qualitat de la nostra feina. La nova administració de justícia, aprofitant el camí abonat dels seus predecessors, ha declarat la guerra permanent al nostre col·lectiu amb una serie de mesures que van des de noves retallades (sou, pagues extres, Fons de Pensions, FAS), passant per la demora en la incorporació de la promoció JU026 fins als acomiadaments dels interins que han estat enganyats amb la promesa de ser recol·locats en el centre penitenciari Puig de les Basses.

El discurs del nou govern de la Generalitat de que cal fer sacrificis per sortir de la crisi ha resultat un dels principals arguments que s'utilitza a l'hora de procedir a aquestes agressions i retallades. En aquest argument radica la mes gran mentida i manipulació d'una classe política immersa en la corrupció generalitzada, el pelotazo i la burla permanent a la ciutadania. Mentre parlen de democràcia, afavoreixen als bancs donant-los-hi desenes de milers d'euros a un interes del 1% i aquests desprès els ofereixen crèdits al 5-6%. Aquests poders financers son intocables, cada dia tenen mes guanys i no dubten en cap moment a l'hora de procedir al desnonament de famílies treballadores que no poden pagar degut a l'atur i a les pèrdues salarials.

QUE PODEM FER DAVANT DE LA SITUACIÓ?

La historia ens ensenya que quan la classe treballadora es agredida ha d'unir-se per aturar els cops i per reconquerir els drets que es pretenen segrestar. El col·lectiu de presons (funcionaris, interins, JU026, els d'oficines, els de tractament, serveis medics...) tot i la seva diversitat ha de tenir un únic discurs en que es recullin les diverses reivindicacions legitimes i ha de tenir una resposta única quan estigui al carrer mobilitzant-se. En aquest sentit demanem al conjunt dels sindicats i molt especialment als majoritaris que tenen poder representatiu dels treballadors a les taules de negociació que plantin cara a aquesta administració que vol noves retallades i condemnar a l'atur a treballadors. Aquest fet d'acomiadar interins no s'havia produït des de quan la Generalitat va agafar les competències de Justícia a l'any 1985. Entenem que amb la massificació actual es urgent la incorporació de la JU026 i el manteniment dels interins (sigui al nou centre de Puig de les Basses o mantenint-los en els seus centres actuals). Els treballadors i treballadores de carrera cal que tinguin present que aquesta batalla també es seva, no sols per les retallades que han fet perdre un 15% del poder adquisitiu dels últims anys sinó que el seu deteriorament físic i psíquic s'agreujara amb unes plantilles mes reduïdes i unes presons cada cop mes massificades, amb un perfil d'intern cada cop mes heterogeni.

CAL TRENCAR LES CADENES

L'opció de ficar el coll i no fer res és una altra opció que es pot triar. Si aquesta postura fos majoritària suposaria que pel proper acord amb l'administració podríem tenir tranquil·lament una altra retallada del 10%. L' Administració s'excita al veure la passivitat dels treballadors i llavors es torna insaciable i no para de treure nous reglaments i nous decretazos per acabar ficant les cadenes a tot quisqui. Espanya es pot convertir com Grècia si no trenquem les cadenes. En aquell país s'han acomiadat milers de funcionaris i s'han dissolt el 30% dels ajuntaments. Per tant cal trencar amb la idea tan perillosa de que el qui es fixe te la vida resolta. Aquest es un dels arguments mes falsos que cal trencar. En aquesta època en que vivim de crisi estructural del sistema, sols es mantindran els drets bàsics si la classe treballadora i els sectors populars s'organitzen per la confrontació amb les elits del poder. Si no hi ha organització conscient i mobilització sostinguda serem esclavitzats. Algú ens podrà titllar de radicals, però persones del que s'anomenava classe mitja que vivien tranquils fins fa poc al nostre país ara perden les seves feines i no poden pagar les seves hipoteques. Molts ja s'estan organitzant i participen de moviments socials als seus barris.

QUE ES L' ASSEMBLEA MOBILITZACIÓ-PRESONS?

Som gent com tu, persones que treballem als centres penitenciaris, que independentment a qui votem o no a les eleccions polítiques, sindicals, hem vist necessari unir-nos en uns punts mínims reivindicatius ara fa prop d'un mes. Som treballadores i treballadors que creiem en la unitat d'acció perquè sols així podem avançar. Creiem que la cooperació i la solidaritat entre nosaltres serà la base de la lluita pel manteniment dels nostres drets. Per aixo alguns dinosaures de l' Administració han començat a sortir de les seves cavernes i intenten asustar-nos, sigui obrint expedients a una companya de moment i gravant les assemblees, o creant rumors de llistes negres per intentar aterroritzar als interins. Son gent indecent, que esta alarmada al veure tot aquest moviment democràtic als nostres centres. Com que son mediocres i denunciem els seus privilegis s'han ficat nerviosos, tenen por perquè no volen perdre la seva cadireta i el seu pessebre que han aconseguit a base de llepar als qui remenen les cireres del poder. Sols amb fermesa i unitat podrem defensar-nos d'aquests indesitjables.

QUE DEMANEM?

La nostra taula reivindicativa mínima es la següent :

  1. PROU RETALLADES SALARIALS. RECUPERACIÓ DEL NOSTRE PODER ADQUISITIU. UN 15% EN ELS ÚLTIMS ANYS. LA PAGA DOBLE NI TOCAR-LA.
  2. MANTENIMENT DEL FAS I EL FONS DE PENSIÓ.
  3. INCORPORACIÓ IMMEDIATA DE LA JU026.
  4. MANTENIMENT DE TOTS ELS INTERINS EN ELS CENTRES ACTUALS FINS QUE NO S'OBRI EL CENTRE DE PUIG DE LES BASSES.
  5. OBERTURA IMMEDIATA DE PUIG DE LES BASES (centre acabat i que l'administració ja paga un lloguer molt elevat)

Si volen parlar de mesures d'estalvi els hi proposarem com a mínim :

  • Retorn a la gestió publica dels tallers penitenciaris (CIRE) que estan actualment privatitzats i donen molt caleret, per aixo els capitostes d'allà no volen marxar.
  • Reducció de salaris dels alts comandaments directius.
  • Gestió responsable a l'administració sense acomiadar a ningú. Auditories independents per detectar possibles irregularitats.
  • Mesures d'estalvi energètic. Massa llums obertes per la nit a tots els centres. Sols s'han de mantenir als llocs on la seguretat ho requereixi.
  • Un terç de la medicació dels interns va a la brossa, sigui perquè no la demanen, o estan de conducció o en llibertat. Un cop dissolta en aigua s'ha de llenca perquè perd tots els efectes. No podem oblidar-nos del menjar que es llença..

PER QUE CAL ANAR A LA MANIFESTACIÓ EL DIA 15 DE JUNY?

Aquesta manifestació serà un test (com la Selectivitat) a la força dels treballadors i treballadores de presons. Si som molta gent, els sindicats es veuran obligats a negociar amb força amb l'administració. Si som poca gent, que tothom vagi ficant el coll, no creiem ni que puguem negociar una mort més lenta o més ràpida. Si som molts i els sindicats majoritaris no fan la seva feina sol·licitarem línia directa amb la conselleria i iniciarem un llarg procés de mobilització sostinguda. Sigui el que sigui seguirem organitzats perquè aquesta es l'arma més efectiva que tenim per representar els interessos del conjunt de la plantilla i per defensar els nostres drets.

COMPANYA I COMPANY, L' ADMINISTRACIÓ TRAFICA AMB ELS NOSTRES DRETS.
EL DIA 15 JUNY TRENQUEM-LI EL NEGOCI.
TOTHOM A LA MANIFESTACIÓ DEL DIA 15 DE JUNY A LES 11 H.

INICI. DAVANT LA D.G. C/ARAGO, 332 I FINALITZA A SINDICATS (VIA LAIETANA).


15 comentaris:

vendidoporugt ha dit...

Hay que dar caña a estos sindicatos vendidos a la administración a cambio de unas horas sindicales.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
melapelanloscursillos ha dit...

Ya han desfilado por dirección general algunos compañeros,a la inspección a declarar sobre este blog y sus contenidos,parece que a instáncias de la familia Trapa,Padre,madre y la nena.Así estamos,la Santísima Trinidad esta denunciando la libertad de expresión,opinión y crítica y la DG llamando a capítulo,que digo yo que si es para acojonar van frescos.

chupiiolanda ha dit...

El Martini es una bebida megaguay, pero me provoca retención de liquidos, por eso a veces mi amante convergente em diu " fas patxoca princessa grassoneta!!!" pero en plan cariñoso, eh?

vendidoporugt ha dit...

He tirado huevos un buen rato, he visto al cartero que tiene tres audis a cuenta de los cursillos, pero no he visto a ninguna gorda con botella de martini adosada, donde estaba???

El huevero ha dit...

Te doy mil euros por el patrol GR...ni un duro más, que sé que mientes, que de perfecto estado na de ná, que tuvistes una hostia y el coche estaba para tirarlo pero tú te empeñastes en arreglarlo por tres mil euros y vendérselo a un interino por 7500 euros...

Raimundo el Gordo ha dit...

Mientras que tiraba huevos no he visto ni al "Lecquio" ni a la "florecilla" de los Martinis, sólo he visto al número 4 de presons llamando por el teléfono y haciendo fotos para pasarlas a Inspección. Por cierto, sabéis que la "florecilla" aún es interina y siempre que va a la DG les pide que el examen de la oposición sea solo de 20 temas reducidos para aprobar seguro, ésta para lo suyo no es tan tonta, "florecilla" sí, pero tonta no...que hay que hacer tres viajes al año y pagar los Martinis del chiringuito de Garraf....

CENTRE PENITENCIARI BRIANS-1 ha dit...

Els Administradors d'aquest Blog,
Conviden a totes les persones que realitzin comentaris en aquest blog, siguin responsables amb els seus escrits i opinions. Esborrarem tots els comentaris que no mantinguin l'educació i el respecte als altres.

Moltes gràcies

uyuyuytengomiedoalasdenuncias ha dit...

Melapelanloscursillos, sembla ser que és cert, m'han comentat que estan cridant a la gent que segons ells tenen alguna cosa a veure amb aquest blog. Sembla ser que a la 'tordo' li molesten els comentaris dels Martini's o alguna cosa que tingui a veure amb la seva persona, aficions i/o bellesa, o pot ser que no li agradin els malnoms que té, o no li agradi que es fiquin amb el seu 'cotxe petitó' o potser el seu color. Sigui com sigui, és el que jo dic: però això no és com a Telecinco?. Les persones que són la cara, els ulls i la boca d'una entitat com la que ella representa, són persones 'públiques' o no?, doncs si és així són criticables, si o no?.
Encara que pel que estic veient, en aquest blog hi ha onze mil i escaig de visites, si ens han de cridar a tots van llestos, perquè se suposa que som tots administradors d'aquest nostre blog veritat? (Això és una altra cadena, perdó)
Doncs que li aprofitin els Martini's a la 'princesa'... per cert i parlant de princeses, "Servus erit qui ducet pravam uxorem" -(Serà un esclau qui es casi amb una mala dona).

simeexpedientanmehagopis ha dit...

Uy, como se enfade la tordo y me denuncie....tengo sudores solo de pensarlo, lastima que los cientos de interinos que van a ir al paro, no tengan un padrino director general.... porque la tordo(en Brians2 lo sabe todo el mundo) no ha aprobado una oposición en su vida, aunque si hubiese una ya le pasarian las preguntas como a la familia del gominas, que le han regalado dos oposiciones, para poder dejar el mercado municipal de una vez...luego se quejan de que la gente no les pueda ni ver, pero es que no es para menos, eso si, de cursillos y de martini van sobrados

quiensepicaajoscome ha dit...

Pues si la 'tordo' va poniendo denuncias por ahí, tendremos que empezar a pensar en darle de su propia medicina. Si toma las decisiones con Martini's, podemos empezar poniéndole una denuncia también, a ver como le sienta a la 'princesa'. La bi-polaridad le va a costar cara.

Anònim ha dit...

A ver que yo me entere, hay una tal princesa, tordo, comepiña, bebedora de martinis y conductora de minis descapotables, incapaz de aprobar una oposición y amañándosela , por otro lado, con un tío que tiene en la Dg que va por ahí denunciando a los funcionarios?.........la princesita se quien es porque trabajo en B2 y, aunque se la ve poco (y cuando viene esconde su cabeza detrás del su flamante pantalla de ordenador actulizando su faisbock), la tengo identificada. Pero que esa mierda de que va denunciandonos? pero si esta tis es sindicalista! vale que sea vividora y pija, y que se pague sus martini's con las cuotas de los infelices afiliados, pero denunciarnos????????? joder...........

Anònim ha dit...

Parece ser que como en este blog, según ella claro está (la princesa se dá por aludida), la ponen a parir o a caer de un burro, pues denuncia el tema a la DG, para que la inspección llamen a declarar a los que según ella son los responsables o algo así de éste blog en cuestión. Creo que tanto ella como el resto de sus colegas, se creen en ombligo del mundo, cuando realmente en el único agujero que se encuentran es aquel por donde amargan los pepinos, negro y con muy mal olor.
Además es engrída, lo tiene todo.

interino ha dit...

Una sindicalista que denuncia trabajadores....menuda jeta, que de la cara y no se esconda en el sindicato, que venga a trabajar y explique porque van a echar a la calle a cientos de interinos

melapelanloscursillos ha dit...

Pues como mínimo todos los pensionados por la cara en el servicio de inspección deberian saber que:
-No ha lugar ni a preguntar la hora
-Este es un blog público,no alojado en intranet u otra ubicación corporativa.
-Como público que es o la unidad de delitos infomáticos decide meter mano(jajjaja)o a cascarla.
-Preguntarnos o averiguar datos en la DG sobre nosotros sí es delito.
-Todos nos hacemos responsables de nuestros comentarios ergo digo lo que me sale del arco del triunfo.
-NO TIENEN COMPETENCIA sobre estos temas,cabe una contradenuncia contra ellos.