divendres, 10 de maig del 2013

El conseller de Justícia anuncia la posada en marxa de Puig de les Basses el 2014

Gordó ha recordat que es va comprometre en seu parlamentària a presentar el Pla d’equipaments penitenciaris 2013-2020 un cop aprovat el pressupost de la Generalitat per a aquest any

08-05-2013 12.33
El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha anunciat aquest matí, en resposta a una pregunta oral al Parlament de Catalunya, la posada en marxa del Centre Penitenciari Puig de les Basses el 2014.

Puig de les Basses-Figueres
Tanmateix, el titular de Justícia ha explicat que, tant l’obertura del nou centre penitenciari de Figueres com el tancament del Centre Penitenciari d’Homes de Barcelona –La Model- s’emmarquen en el Pla d’equipaments penitenciaris 2013-2020, que es presentarà un cop aprovat el pressupost per a aquest 2013.

En aquest sentit, el conseller Gordó ha explicat que el Departament de Justícia i l’Ajuntament de Barcelona treballen en aquests moments per fer possible el tancament de la presó Model. 

En la seva intervenció davant el Ple del Parlament, Germà Gordó ha exposat les dades d’interns a dia d’avui al Centre Penitenciari d’Homes de Barcelona per posar de manifest que la convivència al Centre és més favorable que en anys anteriors. Gordó ha explicat que l’any 2004 la presó Model albergava 2.014 interns i que, a dia d’avui, la població penitenciària és de 1.560. També ha precisat que el 2004 el nombre de professionals al Centre era de 525 i que, a data d’avui, aquest nombre és de 535, fet que proporciona la millor ràtio de professional per intern de la història de la Model.

D’altra banda, el conseller ha respost també oralment a una altra pregunta parlamentària sobre el director general de Serveis Penitenciaris. En la seva resposta, el conseller Gordó ha recordat que el Govern ja ha reiterat la seva confiança en Xavier Martorell perquè la seva tasca al capdavant de la Direcció General de Serveis Penitenciaris és correcta i exerceix amb total normalitat les seves funcions.

Font: Comunicació del Govern