dijous, 13 de desembre del 2012

No a la privatització de la sanitat pública!

Els nostres actuals dirigents (Govern central i autonòmic) projecten privatitzar la sanitat pública i per ¡ENRIQUIR-SE!
La tàctica és demostrar que el sistema públic no funciona i així posar en mans del sector privat els hospitals, els mitjans terapèutics i tot el sistema actual sanitari.

Per posar un exemple-les retallades han suposat que a l'hospital de Guadalajara una ressonància magnètica hagi passat d'una llista d'espera de 18 dies, a 250 dies i si necessitem fer-nos aquesta ressonància cal anar a una CLÍNICA PRIVADA . 
Qui està darrere de tot això? Entre altres coses, l'empresa "CAPIO SANIDAD".

A la Comunitat de Castella - La Manxa, estan a punt de privatització 4 hospitals públics, amb l'excusa de no ser rendibles (¿...?!). DES DE QUAN L'ATENCIÓ DE LA SALUT ES MESURA PER CRITERIS ECONOMISTES?
Es podran aplicar mesures de contenció de la despesa, de qualitat del servei, però mai es podrà dir que un hospital és com una fàbrica de rentadores. Sembla que "CAPIO SANIDAD" serà l'empresa privada de gestió sanitària a la qual es regalaran als quatre hospitals públics.

RODRIGO RATO (EX-president de Bankia i anterior sots-president segon del govern de l'AZNAR) a través de Bankia també té interessos i accions a Capio, cosa que no és il·legal, però ... quina casualitat! No?
IGNASI LÓPEZ DEL FERRO, marit de María Dolores de Cospedal (presidenta de Castella - La Manxa i secretària general del PP), es dedica a moltes 'activitats' empresarials (), però, oh! ... Sorpresa! ... També gestiona hospitals. 
El conseller de Sanitat i Afers Socials de la Junta de Comunitat de Castella-la Manxa JOSE IGNACIO ECHÁNIZ és germà de TERESA ECHÁNIZ SALGADO, sots-directora de recerca de CAPIO SANIDAD. Quina casualitat! Ara ja tenim clar perquè Capio es portarà els hospitals de la regió. 

Mira en els vocals del Patronat CONF.I.A.S.: 

La veritat és que Capio ja controla bona part de la sanitat pública d'aquest país. Per qui no sàpiga que és Capio Sanidad: 

Més a prop, al Departament d'Elx - Crevillent gestionat de forma privada per RIBERA SALUT, que és el principal concessionari de la Comunitat Valenciana, participa ja en la gestió dels hospitals d'Alzira, Manises, Torrevieja, Elx i Dénia. Els accionistes de Ribera Salut (Bankia i CAM), es troben en procés de negociació amb la multinacional sanitària Capio per vendre-li la propietat. El procés es troba en fase de negociació del preu definitiu de l'operació i la fórmula de finançament. 
Capio, té els ulls posats en aquests concursos, però també en d'altres que puguin sorgir en la Comunitat Valenciana. 
Però la multinacional no és l'única interessada a aprofundir en el negoci de la gestió de la sanitat pública. ATITLÁN, el fons d'inversió que dirigeix ​​ROBERTO SÈGOL (gendre del president de Mercadona JUAN ROIG), no ha renunciat a entrar en un mercat que li permetria diversificar la seva activitat. 

Com és possible que una cosa que no n'és "rendible" s'ho estiguin disputant? 
Què hi ha darrere de tot això? 
Sembla clar que l'objectiu és carregar-se el sistema universal, públic i gratuït que tenim. 

També estan les fórmules de finançament públic-privada i les concessions d'obra pública, és a dir, el finançament, la gestió (en alguns casos la prestació de serveis) va a càrrec de consorcis integrats d'empreses constructores (aixequen els edificis), entitats bancàries (avancen els diners) i asseguradores (gestionen els serveis), una vegada lliurat el centre (edifici), l'administració (és a dir, tots) paguem un cànon anual per 20-30 anys, com si fos un contracte de serveis, que es paga a càrrec de la despesa corrent dels pressupostos (no al capítol d'inversions), de manera que no computa com a deute públic, tot i que el cost dels centres (endeutament real) es multiplica sobre el cost real dels mateixos, com s'ha comprovat on s'ha implantat aquest sistema. 

Això és el que estan fent amb la nostra sanitat. 

No a la privatització de la sanitat pública!