dimecres, 12 de desembre del 2012

La nostra DG no deixa de sorprendre'ns dia a dia

Mala fe o incompetència?

Per més que intentis imaginar, mai saps fins on pot arribar el nivell de incopentencia o-en el pitjor dels casos-mala fe. S'han inventat un original mètode per poder identificar els funcionaris que pretenen accedir al seu lloc de treball.
Si no portes el carnet professional identificatiu amb la teva foto i NIP, se'ls ha ocorregut la brillant idea que sigui el company de la porta o accessos qui procedeixi a identificar-lo. Ja no n'hi haurà prou amb presentar algun document oficial (DNI, carnet de conduir ...) i demanar la corresponent autorització a la direcció del centre perquè et deixin passar a treballar.

Què han ideat aquestes ments maquiavèl·liques i privilegiades?

Molt fàcil recórrer al SIPC, on figurarà una bonica foto teva a color, tu nombre de NIP, horari genèric de treball (GSI, GAM ...) i-aquí ve la gran sorpresa-NOM I COGNOMS DEL FUNCIONARI.

Se'ns plantegen una sèrie de dubtes raonables:
  1. A AQUESTA INFORMACIÓ CONFIDENCIAL, QUI TINDRÀ ACCÉS? Dependrà de la bona o mala voluntat de cada director del centre. En el cas del meu centre tindran accés NOMÉS (?) la direcció, els caps de serveis i-aquí ve la bomba-tots els funcionaris assignats al segon accés (uns 16 companys). En altres centres, el director discriminarà què funcionaris tindran accés a aquesta informació de cara a identificar-nos. És a dir, que en el millor dels casos, tenint en compte que hi ha 14 centres a Catalunya tranquil · lament poden superar el centenar de funcionaris que podran saber el teu nom i cognoms. Això sí, gràcies per ser tan magnànims, només podran visualitzar amb vista a efectes d'identificació dels funcionaris i no per "pura diversió".
  2. QUI FIGURARÀ EN AQUESTA BRILLANT BASE DE DADES? Aquí estan tots els funcionaris i professionals de totes les presons (incloent als interins cessats?). És a dir, que alguns companys des del meu centre podrien accedir a saber els cognoms d'altres funcionaris de la resta de presons catalanes.
  3. ES PODEN IMPRIMIR O COPIAR AQUESTES DADES CONFIDENCIALS? Encara que en l'ordre especifica que queda vetat IMPRIMIR, COPIAR, REGISTRAR, etc aquestes dades SÍ QUE ES PODEN IMPRIMIR I FINS I TOT COPIAR EN ALTRES DISPOSITIUS PERSONALS. Confiem en la gran professionalitat dels companys, però i si a algu li dóna la "bogeria" de penjar totes les nostres dades a internet? Que bonic seria veure la nostra cara, nom i cognoms penjats a Facebook o qualsevol xarxa social, oi?.
Creiem que aquesta normativa de la DG i el seu posterior desenvolupament de la direcció de cada centre VULNERA CLARAMENT LA LLEI DE PROTECCIÓ DE DADES PERSONALS.

S'ha informat al director de  C.P. QC Joves que es procediria a informar als serveis jurídics d'ACAIP perquè estudiïn el tema.


Font: Secció sindical d'ACAIP a C.P. Quatre Camins Joves