diumenge, 9 de desembre del 2012

Comunitat Paga Extra

El 28 de novembre de 2012 es va fer la vuitena reunió de la Plataforma Sindical y de Asociaciones Profesionales de Empleadas y Empleados Públicos” a nivell estatal, amb l’assistència de: FSP-UGT, STAJ, CCOO-FSC, CSI-F, UCESHA, SUP, USAE, UNIONGC, GESTHA, FESSES, SLCYT, CEP, SPP, UFP, CPPM, USO, APFGE, ANPE, CESM, SATSE i PSPL.

  • En aquesta reunió les organitzacions sindicals vam valorar els diferents informes elaborats per les nostres assessories jurídiques per reclamar el pagament de la paga extra de Nadal.
  • Es va acordar presentar una RECLAMACIÓ COL·LECTIVA davant l’Audiència Nacional per al personal laboral i esperar, en el cas del personal funcionari, a què s’hagi produït el fet causant de no percepció de la paga extra per presentar una reclamació CONTENCIOSA ADMINISTRATIVA.
  • Quan s’esgotessin les vies col·lectives, i depenent de la resolució que tinguin, es van consensuar els models de reclamació prèvia i demanda individual que seran facilitats de forma conjunta per la Plataforma Sindical en el seu moment.
  • La Plataforma també va acordar presentar un escrit als diferents grups parlamentaris del Congrés dels diputats per tal que es retiri a través dels PGE la reducció salarial del 50% els 3 primers dies de baixa per IT (presentat pel PP), així com, demanar per escrit als grups parlamentaris la retirada de l’esmena als PGE, la qual impedeix el cobrament quan s’està desenvolupant un lloc de treball de superior categoria.
  • Pel que fa a les taxes judicials, la Plataforma Sindical està estudiant adoptar mesures, ja que tots coincidim en què la Llei de taxes judicials és injusta, desproporcionada i vulnera el dret constitucional d'accés universal a la justícia, cosa que afecta a tota la ciutadania.
Però, alhora, aquesta Llei també afecta de forma directa a les relacions laborals dins de les administracions, ja que, a partir d'ara, qualsevol reclamació es veurà carregada per unes elevades taxes judicials difícils de suportar per part dels empleats i empleades públiques, la qual cosa facilitarà a les administracions l’adopció de mesures contra els seus empleats.
  • Es convocarà la PLATAFORMA SINDICAL UNITÀRIA DE CATALUNYA per tal de traslladar i coordinar aquests acords; així com continuar amb les accions necessàries per aturar les mesures injustes que els diferents Governs estan aplicant als treballadors i treballadores públics de Catalunya.

Font: UGTPresons

1 comentari:

Anònim ha dit...

Espavileu, anem tard!