dimecres, 13 de febrer del 2013

El Govern anunciarà noves retallades per als empleats públics

AJUST A L'ADMINISTRACIÓ

Els sindicats donen per fet que la Generalitat mantindrà aquest any la supressió de la paga de Nadal


Dimecres, 13 de febrer del 2013
EL PERIÓDICO / Barcelona

La Generalitat plantejarà dijous als sindicats de la funció pública les mesures de reducció de la despesa de personal que té previst aplicar el 2013, entre les quals els sindicats donen per segur el manteniment de l'eliminació d'una paga extra per als empleats públics, igual que l'any passat. La supressió de la paga de Nadal el 2012 va suposar una retallada del voltant del 7% de la retribució anual.

La fràgil salut de la tresoreria de la Generalitat ha portat el departament de Governació a convocar d'urgència una reunió de la Mesa de la Funció Pública amb un ordre del dia en què destaca el punt número tres de "mesures de reducció de la despesa de personal per al 2013", segons han explicat fonts sindicals.

Fonts de la Generalitat no han volgut donar detalls sobre les mesures d'ajust que es plantejaran i s'han limitat a recordar que la prioritat del Govern, malgrat les retallades, seguirà sent mantenir l'ocupació a l'Administració catalana. No obstant, el consellerd'Economia, Andreu Mas-Colell, ja ha advertit en diverses ocasions que el 2013 s'imposa tornar a aplicar les retallades de la despesa que van afectar els funcionaris l'any passat davant les dimensions de la retallada de la despesa pública que la Generalitat ha d'afrontar aquest any.

El dubte és si la Generalitat posarà sobre la taula mesures addicionals en el cas que no es compleixi la seva previsió que el Govern aconsegueixi una relaxació del dèficit públic per al 2013 que també afavoreixi les autonomies. El responsable de funció pública de la UGT, Xavier Casas, ha criticat que la Generalitat plantegi les retallades quan encara no s'han elaborat els pressupostos del 2013 i ha recordat que aquest any segueix vigent el pla d'ocupació que va presentar la Generalitat, que preveu la reducció de jornada i sou en un 15% de 6.800 interins. 

Xesús González, de CCOO, ha denunciat que les noves mesures d'austeritat posen contra les cordes un col·lectiu entre els quals hi ha empleats que "no arriben als 1.000 euros" i que fins i tot es queden en els 600, si es tracta de persones amb baixes transitòries.

Les noves mesures de retallada salarial es produeixen després que l'empresa pública Infraestructures de Catalunya, l'antiga Gisa, hagi anunciat que presentarà un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per acomiadar uns 100 empleats, gairebé la meitat de la seva plantilla.