diumenge, 3 de febrer del 2013

Conte dels proveïments “Abastos”

Publiquem una carta que hem rebut per correu electrònic d'un company: 

Aquest és un conte fictici que no té res a veure amb la realitat.... 

Suposem que habitem en un mon imaginari, on hi hauria per exemple... una explotació minera en un lloc recondit del planeta PROU!!

Els miners, no poden sortir de l’explotació, perquè no poden anar enlloc, estan enmig del no res. 

El capatàs l’explotació, té molta experiència i és molt bon treballador. L’explotació funciona com una unitat autònoma, on per exemple, tenen les seves botigues de proveïments. 

Les botigues, fins el moment, funcionaven amb alguns treballadors - miners, contractats pel capatàs. Això suposava, que els miners podien adquirir els productes a uns preus més baixos i, segons normatives antigues, un percentatge dels beneficis, era destinat als miners i a la reparació de l’explotació. En resum, no tenia cap ànim de lucre.... 

Un bon dia, en aquest món imaginari, com en tots els móns... el cap del partit polític de torn, va decidir que mitjançant una formula de contractació del planeta PROU!!, que aquesta tasca la encomanaria a una altra empresa, coneguda com LAGRANEMPRESA, filial de la minera (cosins però no germans, els treballadors de la filial no tenien les mateixa forma, ni molt menys de guanyar la seva plaça de treballador, sou, etc..) 

En aquest punt, el capatàs, no entenia com un sistema que havia funcionat fins al moment, que suposava uns productes econòmics per als miners...i fer petites inversions en l’explotació s’anava a norris.... 

Ho més paradoxal, era el fet, que LAGRANEMPRESA, subcontracta a altres empreses per gestionar les botigues de proveïments. 

El capatàs de l’explotació minera, ubicada en el planeta imaginari PROU!! , va veure com LAGRANEMPRESA adjudicava la gestió de les botigues de proveïments, amb criteris com: L’empresa que més calerons l’hi doni, a raó de la ratio miner/dia, l’empresa subcontractada s’havia de fer càrrec de tot, etc.. i a banda, l’empresa minera, subvencionava a la LAGRANEMPRESA per fer-se càrrec de les botigues, (Com s’entén??? ).. 

Així doncs, el capatàs va veure com s’havia passat d’un sistema eficaç i eficient, amb la venda de productes a uns preus econòmics.. a un sistema on els productes, com per exemple els bàsics, eren més cars que en qualsevol cadena de botigues de qualsevol ciutat imaginaria del planeta PROU!! 

En resum: Que cadascú tregui les conclusions oportunes de com funciona el planeta 

PROU!!