dijous, 1 de novembre del 2012

PAGA EXTRA DE NADAL . MESA EMPLEATS PUBLICS DE CATALUNYA 23/7/2012

ELS TREBALLADORS DE LA GENERALITAT NO REBREM PAGA EXTRA DE NADAL PERÒ AL MES DE DESEMBRE ENS FARAN UN ABONAMENT AMB LA QUANTITAT QUE ENS HAN TRET DE LA PAGA EXTRA DE JUNY.

Així és com el govern de la Generalitat adaptarà les seves retallades i les que ara vénen pel Real Decreto Ley 20/2012 del govern de l’Estat.

Funció pública ho ha comunicat a la Mesa d'Empleats Públics de Catalunya aquest 23 de juliol. La reunió de govern de 24 de juliol concretarà aquesta mesura imposada.

El govern de la Generalitat té clar que la manera més fàcil per quadrar la seva impotència pressupostària és retallant les retribucions dels treballadors públics i ha estat pioner a tot l’Estat en mesures de degradació de condicions laborals. Ara, la retallada ve del govern central que, com podem comprovar, també va a per nosaltres, els empleats públics.

A Catalunya en dos anys haurem perdut més del 20 % de poder adquisitiu (els funcionaris interins més del 30%).

La UGT considera la situació insostenible. Si els governs estatals i autonòmic segueixen imposant aquesta política d'ofec i de retallades, el col·lapse de l’Administració es produirà en qüestió de mesos i els únics culpables seran ells.

La supressió total de la paga extra de Nadal suposa una retallada retributiva anyal que ronda el 7%. 

El govern de la Generalitat va decidir, el passat 29 de maig, retallar-nos el 5%. El 2,5% a la paga extra de juny i l’altre 2,5% a la paga extra de Nadal. Ara la retallada serà encara més gran, el 7% aproximadament.

Aquest 7%, imposat des de Madrid, ja li va bé al govern de la Generalitat que encara podrà desviar més diners que anaven a les nostres, ja malmeses nòmines, per “tapar els seus forats”. També haurà fet un bon negoci a costa dels treballadors públics catalans ja que amb la retallada del 2,5 %, avançada al mes de juny, haurà obtingut un préstec de sis mesos sense interessos de molts milions d'euros.

I, amb tot això, no en tenen prou, ja que existeix la possibilitat que durant el que queda d'any encara ens vulguin fer alguna retallada més.

El mes de juliol no es farà cap més retallada als treballadors que amb l’específic del mes de juny no arribaven el 2,5% de retallada a la paga extra d'estiu.

Altres punts destacables del Real Decreto Ley 20/2012 del govern de l’Estat i de la seva aplicació a Catalunya.

Situacions d'Incapacitat Temporal (baixa)

Fins l’1 d'octubre la situació es manté com fins ara. Però el govern ens manifesta que la prestació econòmica als treballadors i treballadores que estiguin en aquesta situació quedarà encara més perjudicada amb la nova regulació que es vol aplicar. Us mantindrem informats.

Permisos

Any 2012

Tenim 6 dies d'assumptes personals.

Any 2013

Tindrem 3 dies d'assumptes personals.

Les vacances seran com a màxim de 22 dies hàbils

Els dies addicionals de permís per antiguitat quedaran suprimits.

Recordem que a Catalunya ja s’havien rebaixat per aquest any de 9 a 6 els dies d'assumptes personals.

El govern de la Generalitat sap perfectament que aquestes mesures que imposa el Real Decreto Ley 20/2012 del govern de l’Estat són una INVASIÓ COMPETENCIAL, com una casa de pagès, però com que van en el sentit de retallar drets dels treballadors públics catalans, ja li està bé.

Recordem que l’Estat té competència per fixar uns mínims NO uns màxims (art. 48 EBEP) i que el govern català té competències per regular les condicions de treball dels empleats públics, atribuïdes per la Constitució i per l’Estatut d'Autonomia.

La UGT exigeix al govern català que defensi les seves competències i NO apliqui aquestes retallades.