diumenge, 17 de juliol del 2011

Mas-Colell demana als funcionaris que acceptin "treballar més"

Barcelona, actualitzat a les 16:47 h 14/07/2011

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha plantejat una reorganització de la jornada laboral dels treballadors públics per adaptar-la a l'actual context d'ajustos econòmics. Segons Mas-Colell, l'any que ve haurà de continuar l'ajustament del sector públic, i ara es planteja fer-ho a través de la jornada laboral dels treballadors. El conseller, en aquest sentit, ha dit que el reajustament pot implicar "treballar més o treballar menys cada dia, però tenir menys vacances" amb el mateix sou. En una conferència a l'escola de negocis ESADE, Mas-Colell ha afegit que el sector públic ha de guanyar en eficiència i productivitat.


En la conferència a ESADE sobre el futur de l'economia catalana, Mas-Colell ha argumentat que "els treballadors públics han de ser conscients que l'economia es troba en una situació molt difícil". Per això, es planteja ara una reorganització de la jornada laboral del sector públic per adaptar-la a l'actual context d'ajustos econòmics i al fet que les plantilles no s'ampliaran.

I és que, després de la rebaixa salarial el 2010, l'any que ve, segons Mas-Colell, haurà de continuar l'ajustament del sector públic, i estudia fer-ho a través de la jornada laboral dels treballadors, com allargar les jornades laborals 15 minuts o reduir-les, però també disminuint les vacances. En concret, el conseller ha dit que el reajustament pot implicar "treballar més o treballar menys
cada dia, però tenir menys vacances" amb el mateix sou.

Segons ell, la mesura "és una crida a la cooperació solidària dins del sector públic, perquè més val que la fem minimitzant les mesures més doloroses i distribuint el dolor".


Mas-Colell creu que, en un entorn europeu i mundial complicat, "Catalunya s'ha de moure cap a l'estabilitat del pressupost" amb les retallades necessàries per mantenir el sistema públic, així com "mantenir la credibilitat no dient el que no es pugui complir i demanant coresponsabilitat a l'administració central".


Sobre les retallades públiques, el conseller ha defensat que davant la "temptació" de guanyar temps i ajornar un any els ajustaments, això "no serveix de res, perquè el després sempre arriba".


Mas-Colell també ha defensat que el sector públic ha de guanyar en eficiència i productivitat. "No arribarem enlloc si no tenim sectors amb alta productivitat". I, en la mateixa línia, creu que per al futur cal tenir centres de decisió i de coneixement i disposar de tecnologia. I ho ha exemplificat: "El problema que tenim amb les motos és que no tenim tecnologia."

 

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Que le pida trabajar a los sindicaleros, que con los que hay viviendo del cuento ya les vale, a esos son a quienes les tiene que pedir que trabajen. Por cierto no iria nada mal ver por el 'curro' al 'gominas', al la que le gustan los Martini's del Garraf y al que está de baja y hace fotos desde la ventana cuando hay una mani.

Anònim ha dit...

Esto es increíble, a 20 de julio la administración echando a los interinos en masa y los delegados sindicales de la ejecutiva del sindicato mayoritario de campo y playa (más bien de playa que todos tienen casa en la costa)y aún quedan ilusos que siguen afiliados con estos sinvergüenzas que se dedican a emplear sus horas sindicales en denunciar a compañeros y a irse a tomar paellas a Sitges, así no me extraña que siga tan gordita la delegada de Brians 2, del Garraf a Sitges y de Sitges a Sants siempre en Mini, la pobre no hace nada de ejercicio, mira que le iria bien para sus michelines enquistados...

Anònim ha dit...

Vergonzoso lo de los sindicatos de prisiones:
UGT vinculado familiarmente con el Sr. Parés,léase la srta. Yoli, apadrinada del jefe y el gominas sobrino de un conseller de CiU...

CCOO que no hacen ni el huevo, a vivir que son dos dias y a no molestar a nadie que siendo los segundos nadie se mete con nuestra impresentable pasividad...

CATAC con sus dos delegados de dones caps de serveis haciendo la pelota a todo lo que provenga del poder.

CSIF, los grandes machotes de siempre, pero que no se meten con la admnistración para que no se enfade y les quite las horas sindicales de su amigo el gran líder del pendiente.

En fin, echan a 300 interinos y aquí no pasa nada. por cierto, a éstos que no les engañen, que para la abertura de figueres ya no valdrá el listado actual de antigüedad y se van a quiatr a todos aquellos que no pasaron las pruebas físicas o las médicas, pero bueno supongo que es más fácil hacerse el tonto y quedarse sentado en el sofá...allá ellos yo ya soy de carrera y a mi pim...