dissabte, 23 d’abril del 2011

UGT se reafirma en su propuesta de expulsión de los interinos

Desde este blog nos limitamos a publicar, sin hacernos responsables de las notas recibidas a través de nuestro correo, tal y como nos referimos al pie de este mismo blog el cual reproducimos integramente:
Las imágenes, vídeos y comentarios están realizados por los propios autores, no nos hacemos responsables de su contenido. Si por algún motivo se siente ofendido o cree que este blog incumple alguna ley, por favor póngase en contacto con nosotros a través de e-mail: brians-1@hotmail.com y poder solucionarlo lo antes posible.

Dicho esto, pasamos a publicar las últimas informaciones recibidas por e-mail, parece ser que se confirma la negociación de UGT con la Administración sobre los interinos y su expulsión. Adjuntamos el documento integro firmado por CRÍTIC-S (Col·lectiu Crític Sindical).



UGT ES REAFIRMA EN LA SEVA PROPOSTA D’EXPULSIÓ DELS INTERINS





En un exercici de cinisme sense precedents, UGT Presons ha emès un comunicat de resposta a la nostra denúncia del pacte per a l’expulsió del sistema penitenciari català de bona part dels actuals interins.



El delirant escrit d’UGT qualifica d’intoxicacions la informació que us vàrem proporcionar al temps que intenta contrarestar-la... dient el mateix amb unes altres paraules!



Veiem què diu el comunicat d’UGT:



-         Comença recordant-nos la gravetat de la situació econòmica. Malament comencem doncs, si qui ha de defensar-nos inicia el seu discurs amb el mateix argument que fan servir per retallar els nostres drets els governs que regalen els nostres diners a la gran Banca i transfereixen els recursos públics a gestors privats, argument que sempre es posa per davant quan es vol refredar o posar sordina a les reivindicacions dels treballadors.



-         Es refereix al cessament d’interins seguint el criteri del codi de plaça en comptes del d’antiguitat d’una forma gairebé asèptica,  com un canvi de criteri de l’Administració, la qual, diuen, fa una lectura inadequada de la Instrucció 1/2011, lectura que a UGT no li agrada ja que creuen que s’hauria de seguir aplicant el criteri d’antiguitat. Això és tot el que han de dir sobre la violació d’un acord que va costar més de 10 anys aconseguir primer i mantenir després. Es més, en cap moment expliquen que estem davant un incompliment greu d’una conquesta històrica. Per què? Doncs perquè els incompliments greus dels acords obliguen a respondre amb contundència, i com que UGT no està disposada a donar aquesta resposta, intenta que oblidem que estem davant d’un incompliment i parlen d’un simple canvi de criteri. I volen fer-nos creure que no l’han pactat!!! Com volen que ens creiem que no estan conformes amb el que anomenen canvi de criteri, si minimitzen la seva gravetat i no havien expressat cap queixa abans de què nosaltres féssim referència a aquesta situació?



-         Posteriorment ens relacionen una sèrie de mesures que, segons diuen, constitueixen el seu full de ruta, full de ruta que fins ara devia ser secret i que s’han decidit a fer públic després de la nostra denúncia. En què consisteix el full de ruta: en una sèrie de declaracions sobre el que els agradaria que fes l’Administració, sense especificació del que farà UGT  en cas que a l’Administració els seus desitjos li mereixin el mateix respecte que els acords que UGT no està defensant.



-         Reafirmen la seva proposta de resolució parcial de la JU026 (i, per tant, del concurs de trasllats) abans de la creació de les noves places, amb ocupació immediata de les actuals vacants. Què representa això pels interins? No donarem la resposta per dues raons: per a què no se’ns acusi d’intoxicadors sense escrúpols, i perquè la resposta és tant òbvia que fins i tot els actuals responsables d’UGT Presons són capaços de trobar-la.



Us animem sincerament a que llegiu i analitzeu el comunicat d’UGT tranquil·lament i comproveu si us inquieten més les nostres intoxicacions o els seus desmentits



D’altra banda, us informem d’una altra mostra de la transparència informativa que caracteritza la nova etapa d’UGT Presons (la mateixa transparència que els ha fet descobrir que tenien un full de ruta i que no els agradaven els cessaments per codi de plaça només després de que els hagin desbordat les exigències d’explicacions per la seva passivitat davant de l’Administració i pel seu projecte d’expulsió d’interins). Recordeu el seu escrit titulat Objectiu assolit!! Els interins seran recol·locats sobre la reincorporació dels interins que havien acabat el curs selectiu als llocs que ocupaven abans de l’inici d’aquell curs? Si, home aquell escrit on deien que: Un cop més, UGTPRESONS ha aconseguit fer respectar els drets dels treballadors.  Tres dies més tard treien un nou comunicat difícil d’entendre en aquell moment. Us reproduïm la part final, a partir de l’enumeració de les condicions que, deien, havien exigit a l’Administració:



1.- Què es reincorporessin als llocs de treball que ocupaven amb anterioritat a l'inici del curs.

2.- Que aquesta reincorporació es fes en la data que tocava (17 de març).

3.- Que s'havien de reincorporar amb tots els drets garantits.

Las dues primeres condicions s'han complert, però per les informacions que hem rebut, sembla ser que hores d'ara tots els drets no estan garantits.

UGTPRESONS exigeix informació exhaustiva i inequívoca de la situació en què es troben aquests companys. No admetrem cap solució que representi que les seves condicions laborals siguin modificades fins que la seva presa de possessió els consolidi definitivament com a funcionaris de carrera.

UGTPRESONS exigeix que tots els companys afectats per aquesta fórmula contractual siguin informats oficialment de la situació en què es troben, garantint-los un vincle administratiu idèntic a l'existent amb anterioritat a l'inici del curs.

Us mantindrem informats.

Aquest comunicat es va publicar en data 20 de març (fa gairebé un mes). On està la informació que prometien? Què volia dir allò de sembla ser que hores d'ara tots els drets no estan garantits? Què sabien ja en aquell moment que encara no han explicat públicament? La resposta és la que han anat descobrint els afectats quan han entrat al seu expedient a ATRI: No estan nomenats com a interins, sinó que tenen la consideració d’aspirants. Aquesta fórmula planteja tot un seguit d’interrogants i inquietuds: Què passarà amb ells quan el tribunal de l’oposició aprovi el llistat definitiu d’aprovats? És legal la seva situació, sobre tot si tenim en compte que la convocatòria no preveu  aquesta situació? Què ha fet UGT per exigir, com deia, que se’ls garantís un vincle administratiu idèntic a l’existent amb anterioritat a l’inici del curs (interinatge)? Com es conjuga l’expressió us mantindrem informats amb el fet de no explicar la situació real i no haver tornat a parlar del tema en un mes? QUAN DEIXARAN DE CONSIDERAR LA PLANTILLA MENORS D’EDAT INTEL·LECTUALMENT?

En fi, tot això deu ser el que anomenen voler parlar de temes seriosos i voler tancar acords seriosos. No dir les coses pel seu nom i no informar és el que defineixen com a UGT no s’amaga. I el permanent contacte amb l’Administració que diuen mantenir deu ser el que explica que aquella es passi pel forro els acords sindicals mentre UGT calla i que passin les setmanes i els mesos sense que ens expliquin la resposta que aquesta Administració amb la qual estan en permanent contacte (això és cert, ens consta) els ha donat a les exigències que, escrit rere escrit, la nova UGT Presons ens comunica que ha plantejat.

Per acabar, us direm que ens negarem a ajudar a UGT Presons en la seva estratègia d’estendre cortines de fum. No rebatrem, per tant, els insults que llencen contra el nostre col·lectiu, insults que, un cop comprovat que el contingut del seu escrit confirma el que havíem denunciat, resulten ser l’única i autèntica motivació del seu comunicat. Perquè la qüestió real és una altra. Suposem que el que diuen de nosaltres és veritat, i que a més a més som lletjos, ens fan pudor els peus, veiem Sálvame de luxe, no ens agraden els documentals de la 2 i... afegiu tot el que us vingui de gust. Però, què passa amb el que denunciem? És cert o no és cert? Per què ens han amagat informació important i no han donat explicacions, que confirmen el que nosaltres hem hagut de dir davant del silenci dels sindicats, fins que no s’han vist obligats per l’allau de consultes i de crítiques que han rebut aquests dies?

Fa poc temps es llançaven contra un sindicat no representatiu, ara ens insulten a nosaltres, demà vés a saber a qui li tocarà, tot abans que permetre que hi hagi debat públic sobre el que estan fent. Si algú els critica, tot és a causa de l’existència d’una conspiració del mundo mundial contra ells. Aviat els sentirem parlar del Contubernio de Múnich i de la conjura judeo-masónica-izquierdista (no és broma, coneixent la profunda aversió que sent l’actual ideòleg d’UGT Presons per tot el que tingui relació amb la República i les esquerres, sens dubte li haurà passat més d’un cop pel cap aquesta expressió).

No ens deixarem arrossegar a aquest terreny, i us demanem a tots i totes que tampoc us hi deixeu emportar. Aprengueu a llegir entre línies el que se us està amagant i apliqueu-los allò que tant els agrada de dir: fets i no paraules. I els fets, ara per ara, són els que són i es comenten sols, i una renúncia a una conquesta és una renúncia per molt que l’anomenin canvi de criteri que no ens agrada (i contra el que no es fa res), i una exigència és una exigència i no una paraula que s’escriu per no tornar a donar explicacions del què ha passat amb la suposada exigència.

Una última pregunta: On són la resta de sindicats?



CRÍTIC-S (Col·lectiu Crític Sindical)



16 d’abril de 2011



3 comentaris:

Anònim ha dit...

UUffffff!!!!! Ugete ¿que estais haciendo?

Anònim ha dit...

QUE PENA DE SINDICATO, SE FUERON LOS BUENOS Y HAN QUEDADO SÓLO LOS VIVIDORES...Y YA SE ESTÁ AHBLANDO DE BAJARNOS OTRA VEZ EL SUELDO Y LOS COMPLEMENTOS...Y EL FAS QUE YA NO HA SALIDO...QUE PENA, ESPERO QUE VUELVAN LOS DE ANTES Y SE VAYAN ESTOS APRENDICES DE SINDICALISTAS CON YATE Y TORRE EN LA COSTA BRAVA...

Anònim ha dit...

Que cara teneis. les dais mas importancia a la gente de la calle que por aprobar un tets son los dueños del bacalao y nosotros los interinos que llevamos años jugandonos la vida, a la puta calle la ju 026 es una falsa, no se tendria que haver hecho ya que el tripartito no garantizaba la apertura de cp puig de les basses espero que la sr consellera lo entienda y no se reincorpore ninguno de la calle hasta la apertura de puig de les basses, asin tendriamos a todos contentos los unicos que estan luchando un poco por los interinos es CC.OO, UGT nos quiere fuera para tener garantizados los votos de los nuevos que entran "NO TENEIS VERGUENZA ESTAIS JUGANDO CON EL FUTURO DE 500 INTERINOS ESPERO QUE LO PAGUEIS EN LOS PROXIMAS VOTACIONES Y PARA COLMO LE DAN UNOS CURSOS A LOS DE NUEVA INCORPORACION, ESTO NO TIENE PALABRAS"