dimecres, 10 d’abril del 2013

Conte de la bugaderia minera

Publiquem una carta que hem rebut per correu electrònic d'un company: 


Aquest és un conte fictici que no té res a veure amb la realitat.... 

Continuem suposant que habitem en un mon imaginari, on hi hauria una explotació minera en un lloc recondit del planeta PROU!!.

Els miners, no poden sortir de l’explotació, perquè no poden anar enlloc, estan enmig del no res. L’explotació minera, mitjançant un sistema de contractació pública del planeta PROU!!, adjudicava el servei de la bugaderia de la roba dels miners a una empresa externa, tenint principalment criteris com el preu kg/roba rentada. 

El capatàs l’explotació, validava la quantitat de roba que sortia per rentar i la que tornava neta, controlant perfectament el funcionament del servei. 

Un bon dia, el cap del partit contractació del planeta PROU!!, que aquesta tasca la encomanaria a una altra empresa, coneguda com LAGRANEMPRESA, filial de la minera (cosins però no germans, els treballadors de la filial no tenien les mateixa forma, ni molt menys de guanyar la seva plaça de treballador, sou, etc..)polític de torn, va decidir que mitjançant una formula de 

En aquest punt, el capatàs, no entenia com un sistema que era més econòmic, és substituïa per un altre que era més car. El polític de torn, va accedir a que LAGRANEMPRESA, factures a l’explotació minera, una estimació en kg de roba per miner, NO LA QUE REALMENT RENTAVEN

Així doncs, el capatàs va veure com s’havia passat d’un sistema eficaç, eficient i més econòmic, a un MOLT MÉS CAR. 

En resum: Que cadascú tregui les conclusions oportunes de com funciona el planeta PROU!!