dilluns, 28 de gener del 2013

El Suprem ratifica la il·legalitat de la tramitació urbanística de Lledoners

El tribunal ha desestimat el recurs de la Generalitat sobre la sentència del TSJC

Que considerava que s'hauria d'haver modificat el POUM de Sant Joan abans d'acceptar la tramitació que va permetre la construcció de la presó.

Centre Penitenciari Lledoners
El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs de la Generalitat sobre la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que considerava que la tramitació urbanística que es va seguir per construir la presó dels Lledoners de Sant Joan de Vilatorrada no va ser la correcte, segons informa Ràdio Manresa. Cal recordar que la secció tercera del TSJC va estimar el 3 d'abril de 2009 el recurs presentat per la plataforma

Respectem el Pla de Bages i va considerar nul·la la resolució del Departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP) del febrer de 2005 en que s'aprovava el text refós del pla especial urbanístic d'aquesta zona.

Tot i que el TSJC va desestimar l'argument que la presó no es podia construir en terrenys no urbanitzables ja que existien sentències anteriors del Tribunal Suprem que reconeixen l'opció de construir centres penitenciaris en aquest tipus sòl com era el cas dels Lledoners, sí que va qüestionar com es va fer tramitació urbanística per a la construcció de la presó.

La resolució del Tribunal Suprem de Justícia de Catalunya assenyalava que el fet que es poguessin fent equipaments d'aquest tipus en sòl no urbanitzable no significava que n'hi hagués prou amb una figura urbanística com ara els plans especials.

Per al tribunal calia d'una modificació del POUM, fet que no va passar a Sant Joan de Vilatorrada.

Així, el Tribunal Suprem ratifica la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i desestima el recurs presentat per la Generalitat.




dimecres, 23 de gener del 2013

Un reclús de la presó de Lleida fuig durant un trasllat a l’hospital Santa Maria però és aturat després de recórrer uns metres

L’home va fer caure al terra un mosso amb un fort cop en el moment en què l’agent anava a obrir-li porta del vehicle policial

Lleida | 21/01/2013

Els fets van tenir lloc davant l’entrada que té habilitada l’hospital Santa Maria per tal que hi puguin accedir els presos. El reclús era traslladat emmanillat en un vehicle policial al centre sanitari on tenia prevista una visita. Segons han explicat els mossos, en arribar al lloc, el vehicle policial es va aturar i els agents van baixar del vehicle per obrir la porta del darrera on anava el reclús. L’home va donar una forta puntada de peu des de dins del vehicle just en el moment en què un agent obria la porta, fet que va desestabilitzar i fer caure a terra el mosso.

El pres va fugir corrent perseguit pels agents però va ser interceptat al cap d’uns metres per un funcionari de presons que va aconseguir aturar l’home en veure’l emmanillat i que era perseguit pels mossos. Seguint els protocols policials, el reclús va ser retornat al centre penitenciari sense ser sotmès a la visita ja que aquesta era rutinària.

Aquest és el tercer episodi de fuga que té lloc en les presons catalanes els darrers dies, després del protagonitzat dilluns passat a l’hospital Clínic per un pres de la Model i del dut a terme dimarts per part de dos reclusos de la presó de Figueres, que es van escapar després de despenjar-se amb uns llenços tot i que van ser detinguts al cap d’una estona després de ser localitzats al carrer per un funcionari de la presó, que els va reconèixer.

Font: lavanguardia.com





dimarts, 22 de gener del 2013

La justicia reconoce a los funcionarios una mínima parte de la extra deNavidad

  • El TSJM considera que se debe abonar la parte correspondiente a 14 días de julio
  • Son unos 120 euros de media por empleado público


El Tribunal Superior de Justicia de Madrid (TSJM) reconoce que los empleados públicos a los que se retiró la paga extra de diciembre tienen derecho a cobrar la parte correspondiente a 14 días, entre 60 y 240 euros, según CC OO, uno de los sindicatos que recurrió la decisión del Gobierno.

La demanda fue interpuesta contra la Agencia de Informática y Comunicaciones de la Comunidad de Madrid, con unos 649 empleados, y reclamaba la primacía del convenio colectivo colectivo frente a la ley. La sentencia desestima la petición principal y tampoco admite la subsidiaria de que se abone una catorceava parte de la retribución anual pero sí reconoce el derecho a cobrar la parte de la paga extra devengada por trabajar del 1 al 14 de julio pasado, cuando entró en vigor el real decreto ley.

La sentencia (que es recurrible ante el Tribunal Supremo en casación) condena a la Agencia de Informática y Comunicaciones de la Comunidad de Madrid, a pagar la parte correspondiente a esos días, lo que costará al organismo unos 78.000 euros, a unos 120 euros de media por trabajador. Si los tres millones de empleados públicos reclamasen su parte, con la misma media, el erario público tendría que desembolsar 360 millones. Con la suspensión de la paga, que el País Vasco intentó sortear hasta que intervino el Tribunal Constitucional, el Estado preveía ahorrar unos 4.000 millones.

La Federación de Servicios a la Ciudadanía (FSC) de CC OO considera que este criterio del TSJM debe aplicarse a todos los empleados públicos y emplaza al Gobierno a reconocerlo para evitar la proliferación de demandas colectivas e individuales.

La sentencia, de la que ha sido ponente la magistrada Begoña Hernani, argumenta que el real decreto ley establece un "estado de excepción" en la negociación colectiva por lo que su contenido prevalece sobre lo pactado en el convenio colectivo. Pero no está de acuerdo la ponente con el informe del Ministerio de Hacienda que considera que la paga de diciembre se devenga "el primer día hábil de dicho mes" por lo que ordena que no se incluye el prorrateo correspondiente por ejemplo en caso de liquidación por cese.

Al contrario, cita una sentencia del Supremo para avalar que las pagas extras son "salario diferido" que se "devenga día a día" y no constituyen "meras expectativas" por lo que considera que sí tienen derechos los trabajadores a cobrar la parte correspondiente a los 14 días de julio.


dissabte, 19 de gener del 2013

La fuga más corta

Detenidos dos presos huidos de la cárcel de Figueres mientras estaban sentados en un banco


ANTÍA CASTEDO Girona 16 ENE 2013

Cárcel de Figueres, cerrada por falta de recursos de la Generalitat
Ha sido, seguramente, la fuga más corta (en distancia) de la historia de las cárceles catalanas. Dos presos huyeron la pasada madrugada de la prisión de Figueres, situada en el centro de la ciudad, y fueron detenidos horas después por los Mossos d’Esquadra cuando estaban sentados en un banco de la Rambla, apenas a unos centenares de metros. A pesar de la laboriosa fuga —huyeron desde la enfermería descolgándose con varias sábanas atadas— los internos no quisieron ir muy lejos y fueron descubiertos por un funcionario de la prisión, que les reconoció. La Dirección General de Instituciones Penitenciarias anunció que “revisará” los protocolos de seguridad tras el incidente.

Miguel R., de 43 años, y José María A., de 45 —ambos con antecedentes por robo—, se fugaron a través de la puerta de la enfermería y, tras alcanzar el patio de la prisión, saltaron una verja del perímetro de seguridad. El sistema de alarmas falló y no alertó de la huida, según fuentes del centro, una cárcel con más de 100 años de antigüedad. Fue un funcionario de la prisión quien les vio sentados en un banco en la Rambla y, al entrar a trabajar y enterarse de que los internos se habían escapado, avisó a la policía, que los detuvo “inmediatamente” sobre las nueve de la mañana.

El centro penitenciario ha abierto una investigación para esclarecer las circunstancias de la huida. La cárcel de Figueres solo cuenta con un perímetro de seguridad y adolece de importantes “defectos estructurales” debido a la antigüedad de las instalaciones, afirmaron las mismas fuentes. A pesar de ello, la Generalitat mantiene cerrada la nueva prisión de Puig de les Basses, terminada en junio de 2011, que debía permitir el cierre definitivo de la cárcel actual. “La Generalitat tiene que abrir la nueva cárcel”, reclamó el delegado de UGT, Iván Lavado. “Con casos como este se pone en riesgo la seguridad de funcionarios, internos y la población en general”, denunció. La nueva cárcel ha costado más de 108 millones de euros y, aunque está cerrada, su mantenimiento cuesta 1,5 millones al mes a la Generalitat.

Este es el segundo incidente de importancia relacionado con fugas de presos registrado en Cataluña esta semana. Un reo de la Modelo de Barcelona ingresado en la sexta planta del hospital Clínic huyó el lunes descendiendo por la fachada y las cañerías.

Font: ccaa.elpais.com

La Generalitat avisa de que habrá más recortes a los funcionarios en 2013

Se avecinan tortas... y tenemos muchos números para ser los destinatarios... 
¿Las vamos a encajar sin más o nos vamos a defender?


El conseller de Economía, Andreu Mas-Colell, asegura que los presupuestos para este año serán de "mantenimiento y subsistencia"

El conseller catalán de Economía, Andreu Mas-Colell, ha anunciado que los presupuestos de la Generalitat para 2013 serán de "mantenimiento" y "subsistencia", y, en el mejor de los escenarios, será necesario aplicar de nuevo los recortes del gasto que afectaron a los funcionarios en 2012.

Durante una entrevista con Televisió de Catalunya, Mas-Colell ha subrayado que el recorte del gasto público que debe emprender la Generalitat estará en función de si el Gobierno español acepta relajar el objetivo del déficit para las autonomías y pasar del 0,7% previsto al 1,5% que se reclama.

En el escenario más optimista (1,5%), el conseller ha admitido que "será necesario repetir, mucho me temo, las medidas que afectaron al personal de la Generalitat el año pasado, porque el punto de partida será el 2012".

En caso de que la Generalitat tenga que aplicar el 0,7% previsto, Mas-Colell ha asegurado que el recorte del gasto público será mayor y, por tanto, las medidas que afectarán a los trabajadores de la Función Pública irán probablemente más allá de las aplicadas en 2012.

Pese a todo, Mas-Colell ha asegurado que "lo que hagamos en 2013, sea con el 0,7 % o con el 1,5 %, hay que plantearlo como algo excepcional y como una medida no sostenible, porque no podemos contentarnos con el nivel de ingresos que ahora tiene Catalunya". "No es aceptable porque este nivel de ingresos no nos permite mantener las estructuras de servicios públicos que los catalanes desean y que, en circunstancias normales, los catalanes pagan", ha insistido el conseller.




Font: Público.es

dissabte, 5 de gener del 2013

Ellos sí cobran la paga extra

ASESORES, SUBDIRECTORES Y SECRETARIOS DEL MINISTERIO DE EMPLEO COBRAN PAGA EXTRA, CAMUFLADA COMO GRATIFICACIONES.

Gratificación de 1.120 euros. Productividad de 969 euros. Gratificación de 694,70 euros. Otra de 234 euros. Cargos intermedios del Ministerio de Empleo han cobrado en este mes de diciembre un plus en sus nóminas. El dinero ya ha sido ingresado.

Han sido varios los trabajadores del departamento que dirige Fátima Báñez quienes han recibido estos pluses en sus sueldos de este mes por trabajar horas extras a su jornada habitual. Todos ellos ocupan puestos intermedios en el organigrama y no llegan a ser considerados altos cargos. Entre los receptores se encuentran: 
  • Varios asesores. 
  • Jefe de servicio.
  • Responsable de gabinete de la secretaría de Estado.
  • Subdirector general.
  • Varias secretarias.
El Confidencial Digital ha podido tener acceso a alguna nómina y estas son las cantidades que han percibido. Varían dependiendo del cargo: 
  • En concepto de gratificación: entre 1.600 euros y 150. 
  • En concepto de productividad: entre 500 y 3.000 euros.
Se da el caso incluso de algún asesor que acumula hasta 3.984 euros en concepto de productividad.

Todas estas cantidades ya han sido abonadas. Concretamente, el pago se hizo el pasado día 20 de diciembre, explican fuentes del Ministerio de Empleo consultadas por ECD.

Fuentes cercanas a la ministra explican, por su parte, que estos pluses se encuentran dentro de la normativa vigente y que se reparten en todos los ministerios. De hecho, ya se tomó esta misma decisión en Empleo el pasado verano. Todos los beneficiados por estos conceptos son funcionarios, aseguran, y ningún empleado laboral ha recibido un sobresueldo.

Las mismas fuentes recuerdan que los presupuestos del Ministerio de Empleo están estrictamente fiscalizados por Hacienda. Añaden que la ministra ha realizado un profundo recorte del personal laboral en el último año.

El pasado mes de agosto, el subsecretario del Ministerio de Empleo, Pedro Llorente, hizo esta apreciación en una carta enviada a El País sobre el pago de estas gratificaciones por servicios extraordinarios:

“La gratificación por servicios extraordinarios es un concepto específico previsto en el artículo 23.3.d de la Ley 30/84, diferente de las pagas extraordinarias. Retribuye servicios realizados fuera de la jornada normal y puede percibirlo todo tipo de personal funcionario. No pueden ser perceptores de gratificaciones extraordinarias los altos cargos. Respecto del personal laboral, la realización de servicios extraordinarios se retribuye a través del concepto de horas extraordinarias.

Es práctica habitual en todos los Ministerios. Los Presupuestos Generales del Estado de 2012 contemplan que las gratificaciones extraordinarias “se concederán por los Departamentos ministeriales u Organismos públicos dentro de los créditos asignados a tal fin”, añadiendo que “no experimentarán aumento respecto a los asignados a 31 de diciembre de 2011”. Los pagos están sujetos a los mismos controles que las demás retribuciones, sometiéndose al trámite de fiscalización por parte de la Intervención General del Estado.

En el Ministerio de Empleo y Seguridad Social se dispone de información documentada de repartos de carácter general desde al menos 2008. Siempre se han mantenido los mismos criterios, sin que suponga, en ningún caso, la exclusión de ninguno de los potenciales beneficiarios que acreditan servicios realizados fuera de la jornada laboral, empezando por los titulares de puestos obtenidos por concurso.

Las cantidades aludidas en la misiva no se corresponden con la realidad, pues el reparto se realiza de forma individualizada en función del trabajo de cada beneficiario. El esfuerzo realizado para ajustar la estructura del Ministerio de Empleo y Seguridad Social en 2012 ha supuesto un ahorro del 18,06%, estimado en 731.273,89 euros, con la supresión de varias direcciones y subdirecciones generales y un importante número de asesores, entre otras medidas”.


Font: ElConfidencialDigital


dijous, 3 de gener del 2013

Ens segueixen robant

L'austeritat és selectiva

Ha de ser que el malbaratament es contagia com la grip, encara que el que resulta més insultant és veure com s'omplen la boca amb la paraula austeritat aquells quals sous, que per cert surten dels nostres butxaques, passen dels 6.000€.

Sembla que l'austeritat és selectiva, només toca al 99% de la població deixant a l'1% lliure de les seves urpes. I és aquest 1% de privilegiats fora de perill de la grip econòmica els que ens demanen que ens estrenyem el cinturó fins penjar-nos. Són ells els que ens demanen sacrificis sense fer, els que ens converteixen en esclaus de sous miserables o no ens donen treball. Ells són els que ens pugen els impostos per tenir cada vegada pitjors serveis.

La llista de barbaritats contra els ciutadans seria massa llarga i massa amarga de recordar. Tots la tenim ben present dia a dia.

JA N'HI HA PROU de mantenir una casta que oblida qui els va posar en el lloc que ocupen, que oblida quina és la seva feina i que desconeixen el significat de la paraula servei.

Els ciutadans estem farts que ens menteixin. Estem farts que ens prenguin per idiotes. Ens han entrenat bé, a força de successives bufetades, al llarg de moltes legislatures, S'HA ACABAT! Assabenteu-vos que 47.000.000 de persones no estan perquè vostès les trepitgin. I la propera vegada que ens estafin els NOSTRES DINERS per "donar-se'ls" a les seves fundacions, associacions, sindicats, etc... penseu-vos-ho dues vegades perquè potser acabarem portant a aquestes fundacions i associacions, que són pous sense fons, les nostres factures perquè les paguin.

Vostès no llencen els seus diners, tampoc ho facin amb el nostre.

Des de aquestes línies, exigim que les associacions i sindicats es mantinguin gràcies a les quotes dels seus associats i /o afiliats i, que les fundacions es mantinguin amb donacions privades, mai públiques.

Està a les nostres mans aturar tot aquest robament constant!!!


Monago: "Extremadura és la regió d'Espanya amb més facilitats per a la creació de llocs de treball"

Monago: "Extremadura és la regió d'Espanya amb més facilitats per a la creació de llocs de treball"



ARA / EFE | Merida | 31/12/2012 14:42
El president extremeny, José Antonio Monago, ha advocat aquest dilluns per reformar la Constitució, però no pas per reforçar la descentralització, sinó tot al contrari, "garantint l'Estat de les autonomies, però reforçant el paper de l'Estat i les seves competències en nacionalitats i regions". Així ho ha afirmat en el missatge de Cap d'Any, en què a més, amb una taxa d'atur del 32%, no ha dubtat a afirmar que "no hi ha cap regió a Espanya amb més facilitats per a la creació de llocs de treball que Extremadura", però ha lamentat que "hi ha més possibilitats d'emprendre que emprenedors".

Segons Monago, que ha indicat que els extremenys es prenen seriosament "l'auge de l'independentisme al País Basc i a Catalunya", hi ha ocasions "en què som 17 autonomies, d'altres en què som un país amb necessitats nacionals, i governar és precisament això, distingir", ha assenyalat. Per Monago, reforçar el paper de l'Estat és necessari perquè la solidaritat dels pobles d'Espanya "sigui més que un capítol dels pressupostos generals de l'Estat", cosa que "és compatible amb el fet que Extremadura segueixi desenvolupant plenament la seva identitat en el conjunt d'Espanya".

Presumeix de paga extra per als seus funcionaris

En la seva al·locució, també ha recordat que, aquesta setmana, els empleats públics d'Extremadura rebran una paga extra, que serà una bona mesura "per dinamitzar el consum aquest Nadal", i ha reiterat que el 2013 també s'avançarà la paga del desembre al juny, malgrat que és una de les regions amb més superàvit fiscal –rep entorn del 15% del PIB més del que aporta amb impostos– de l'Estat. Així mateix, ha recordat la reducció de dèficit a Extremadura "perquè Europa ho demana", però ha exigit a Europa austeritat i creixement" i que "Europa ha de fer per Espanya i per Extremadura".

Ha reiterat que s'estan reduint els deutes amb proveïdors i ha anunciat que, si el 2013 es continua com fins ara complint els objectius de dèficit i de deute, s'abaixaran impostos. "Diuen que el 2013 serà el pitjor any de la crisi, però jo no ho crec, jo crec en els extremenys, i el 2013 serà en bona part fruit del que hem treballat el 2012", ha dit Monago, que ha asseverat que Extremadura va "pel camí correcte".

El president extremeny, que ha animat a deixar de sentir-se "inferiors" i "abandonar complexos", ha afirmat que l'únic que importa en aquest temps de dificultats "és conservar la idea d'Extremadura, Espanya i Europa". "La nostra defensa dels extremenys no és una manera de ser, no som nacionalistes, la nostra defensa d'Extremadura és, per a qui encara no se n'hagi adonat, el nostre idioma", ha conclòs Monago, que ha desitjat feliç Any Nou en basc, català i gallec.


20.000 interins i treballadors laborals al carrer

20.000 treballadors –interins i laborals– seran acomiadats pel govern de Mas per complir amb el dèficit



Toni Bolaño |02/01/2013 17:15
Artur Mas va acomiadar l'any amb un discurs en què lligava drets nacionals amb drets socials. El seu govern s'esforça a centrar el debat polític en la realització de la consulta sobiranista, prometent un nou estat en el qual el benestar dels catalans estarà garantit. Tot això serà a partir del 2014. Fins a aleshores, caldrà esperar.

El 2013 promet ser un any dur. S’hi auguren retallades de 4.000 milions d'euros i s'implantaran impostos que pretenen recaptar al voltant de 1.000 milions. Amb els bancs i el crèdit tancat, Mas no tindrà més remei que acudir de nou al Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) per demanar prestat. Es calcula que la Generalitat sol·licitarà ajuda al FLA per valor de 18.000 milions. Montoro els hi donarà a canvi de nous i durs ajustaments, tot i que el FLA es quedarà sec, perquè amb prou feines hi quedaran 5.000 milions per a la resta de comunitats. Xifra, sens dubte, insuficient.

On s'efectuaran llavors les retallades? Primer, on sempre. Sanitat, educació i serveis socials tornaran a ser víctimes de les retallades salvatges. En sanitat, per exemple, el govern vol reduir les tarifes dels centres concertats en un 5%. Amb aquesta reducció de la tarificació es pretén estalviar 200 milions més, però deixarà molts hospitals a la vora del precipici. Per compensar la situació –a la qual cal afegir els impagaments de juliol, novembre i desembre–, molts centres sanitaris hauran de tornar a ajustar les seves plantilles o reduir salaris, cosa que redundarà negativament en l'atenció als pacients. D'altres, simplement es plantejaran el tancament perquè no poden assumir aquesta nova retallada.

En el camp dels serveis socials, molts empreses no podran acabar el 2013 si no reben els pagaments endarrerits, i difícilment podran seguir amb l'atenció als dependents si tornen a veure retallats els seus ingressos. En educació, els centres concertats hauran de compensar la reducció d'ingressos amb un augment de les taxes que paguen els pares. Molts no les podran assumir perquè en el sector s'està detectant un augment considerable de devolucions de rebuts per part de famílies que, víctimes de la crisi, han vist minvats els seus emoluments i no poden fer front al pagament de les mensualitats.

No obstant això, aquest nou 'tall' als serveis a les persones no serà suficient per aconseguir reduir el dèficit. Per això, la Generalitat vol obrir un segon front "aprimant l'administració" i els salaris dels funcionaris. La vicepresidenta, Joana Ortega, va anar al dret i va tenir mals presagis per al 2013. Els treballadors de l'administració catalana poden perdre de nou una paga extraordinària. De totes formes, això no és el pitjor escenari per als treballadors públics. El departament d'Economia, dirigit per Andreu Mas-Colell, ha posat el seu objectiu sobre la taula: reduir el personal de la Generalitat de 20.000 persones. Els col•lectius més afectats, els més febles: els interins i el personal laboral.

El conjunt dels treballadors públics de la Generalitat han patit retallades salarials i han perdut una paga. Els interins s'han endut la pitjor part perquè van haver de suportar una reducció salarial del 15% el 2012. El 2013 poden acabar al carrer. Mas-Colell proposa l'acomiadament de 20.000 treballadors interins i laborals, cosa que implicaria un substancial estalvi a les arques públiques, tot i que el cost social seria indescriptible.

Conscient d'aquest cost, des de la vicepresidència del Govern, la democristiana Ortega advoca per una negociació amb els sindicats que aniria en la línia de reduir el nombre d'acomiadats a canvi d'augmentar les retallades salarials per al conjunt dels treballadors. Amb aquest plantejament, vicepresidència espera reduir el nombre d'acomiadaments a la meitat, és a dir 10.000 treballadors, interins en la seva majoria. En converses no oficials, sindicats i administració estan explorant iniciar un procés de prejubilacions per al personal de més de 60 anys i amb 38 anys cotitzats. Amb aquesta mesura, que es podria incloure en la retallada general reduint els acomiadaments més dolorosos, s'iniciaria una retallada de personal que no seria tan traumàtica per als treballadors.

Aquestes retallades no han estat comunicats als sindicats, que opinen que "la reforma de l'administració pública no és una cosa que es pugui fer d'un dia per l'altre". En les organitzacions sindicals no tenen tan sols coneixement de l'eliminació de la paga del 2014, ni de la privatització del Servei d'Ocupació –que es va paralitzar per la convocatòria electoral– ni dels expedients de regulació que estan previstos en diverses empreses públiques o fins i tot expedients que podrien afectar el personal laboral de l'administració. "No es pot arribar a plantejar un referèndum sobre la independència passant per sobre dels drets socials i laborals" afirma un alt dirigent sindical que no descarta una contundent resposta.

Entre els expedients de regulació d'ocupació que preveu l'executiu es trobaria la televisió pública. No obstant això, algunes fonts afirmen que davant la més que previsible oposició d'Esquerra Republicana "això de TV-3 tot just es quedaria només en un pessic". En converses informals, directius de la televisió pública situaven la xifra de les retallades en un 25%. Aquesta xifra es podria veure reduïda substancialment per l'oposició dels republicans i per la força dels treballadors dels mitjans de comunicació públics de Catalunya, que no estan disposats a "pagar els plats trencats" de la situació.

A Catalunya, el 2013 comença amb males notícies, encara que el govern català segueix centrant els seus debats en el 2014. És la cortina de fum perfecta que oculta els problemes quotidians i les dures retallades que es preparen per aquest any, que poden deixar 20.000 treballadors sense el seu lloc de treball.


Font: eldebat