dimarts, 21 de febrer del 2012

La Generalitat estudia substituir els Mossos que vigilen presons per personal de seguretat privada

El conseller d'Interior, Felip Puig afirma que, d'aquesta manera, el cos dels Mossos guanyaria una promoció extra de policies sense convocar noves places

20-02-2012

És molt probable que el departament d'Interior no faci aquest any cap convocatória de Mossos com a conseqüència de les retallades econòmiques. El Conseller, Felip Puig, ja s'ho veu a venir i estudia mesures per aprofitar millor els recursos disponibles. Una d'aquestes mesures passaria per substituir els agents que custodien les presons per vigilants privats.

Diu Felip Puig que d'aquesta manera el cos guanyaria una promoció extra de policies sense convocar noves places. En concret, el conseller d'Interior ha explicat que "sé que això pot generar un cert debat, però estem buscant mecanismes que permetin que la interrelació entre la seguretat pública i privada permeti que 500 Mossos que estan fent vigilància perimetral a les presons puguin ser substituits".

El conseller Felip Puig, ha afegit que la proposta s'ha de prendre com una mesura per optimitzar recursos i poder incrementar la plantilla en prop de mig miler d'agents. Això sí, Puig ha especificat que aquests vigilants estarien sempre sota tutel·la pública i que en cap cas s'encarregarien de les feines més especialitzades.