divendres, 27 de gener del 2012

La Generalitat reduirà un 15% el sou i la jornada laboral dels seus 7.100 interins

MESURA DE CARÀCTER "TEMPORAL"
Només en queden exempts agents penitenciaris, bombers, agents rurals i veterinaris d'escorxadors
 
Dijous, 26 de gener del 2012 - 15:45h
EFE / Barcelona

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha anunciat aquest dijous que es reduirà un 15% el sou i la jornada laboral dels prop de 7.100 treballadors interins de la Generalitat, una mesura de caràcter "temporal" que CiU inclourà com a esmena a la llei d'acompanyament dels pressupostos del 2012.

En la seva compareixença en comissió parlamentària per defensar la secció pressupostària del seu departament per al 2012, Ortega ha fet èmfasi que l'objectiu prioritari del Govern és mantenir "el màxim nombre de llocs de treball" en l'administració, cosa que comporta un cert "repartiment del treball".

Ortega, que abans també ha informat els sindicats catalans d'aquesta mesura, ha destacat la necessitat de reduir l'horari laboral del personal interí de la Generalitat, que el 31 de desembre del 2011 sumava un total de 7.103 treballadors. Tots ells veuran reduïda la seva jornada un 15%, prop d'una hora al dia, amb la corresponent reducció de la retribució salarial.

Només quedaran exempts d'aquesta mesura --que es començarà a aplicar quan entri en vigor la llei d'acompanyament, possiblement al mes de febrer-- els bombers, els agents rurals, els veterinaris d'escorxadors i els agents penitenciaris.