dilluns, 21 de novembre del 2011

La Presidenta del Parlament amaga la informació sobre la contractació de la cunyada del seu fill com a assessora seva

El Parlament és l’única institució pública de Catalunya que no fa pública la taula de retribucions dels seus treballadors

La Mesa i la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert,  continuen amagant tota la informació sol·licitada referent a la contractació de la cunyada del seu fill, com a assessora del Gabinet de Presidència. Actualment, la informació sobre quin tipus de contracte ha fet el Parlament a la Senyora Lizarte, les seves funcions al Parlament, el seu horari  i condicions laborals, i la remuneració que percep no són públiques. Per aquest motiu, Solidaritat ha tornat a requerir, avui, a la Mesa i a la Presidenta tota la documentació, i denuncia la manca de transparència d’aquesta cambra en qüestions molt sensibles com són les retribucions dels seus treballadors.
Solidaritat havia sol·licitat aquesta informació el passat 17 de novembre i aquest matí la Mesa s’ha limitat a fer arribar a SI una còpia del nomenament publicat al Butlletí del Parlament del passat 26 de setembre. És a dir, ha facilitat una informació ja pública però no ha fet arribar cap dels informes demanats(incomplint els articles 5 i 6 del Reglament del Parlament de Catalunya). SI denuncia l’anomalia del Parlament de Catalunya en no fer pública la taula de retribucions dels seus treballadors, com sí fan totes les administracions públiques de Catalunya (veieu, per exemple, el cas de la Generalitat de Catalunya). I reivindica el dret dels ciutadans tenen a saber en què es gasten les administracions públiques els seus diners.
A principis del mes d’octubre, diversos mitjans de comunicació es van fer ressò de la contractació de la cunyada del fill de la MH. Presidenta del Parlament Núria de Gispert, la senyora Jael Lizarte, com a assessora del Gabinet de Presidència del Parlament (es pot consultar al Butlletí del Parlament del passat 26 de setembre). Davant aquestes informacions, SI va sol·licitar a la Presidenta i la Mesa del Parlament tota la documentació referent al nomenament i contracte de la Sra. Jael Lizarte.
SI recorda que va fer públics els sous dels diputats al Parlament de Catalunya, una informació que no facilita el Parlament.

1 comentari:

Anònim ha dit...

¿Alguién va a hacer alguna cosa para parar estos despropósitos contra nuestro colectivo?.
A nosotros nos andan jodiendo, bajándonos el sueldo y enviando a gente a la calle, los de CIU haciendo lo que les da la gana..., los sindicatos en la inópia, haciendo el 'paripé' y engañándonos y tratándonos como auténticos subnormales.
Que poca vergüenza!!!