divendres, 17 de febrer del 2012

Ara els toca als interins de tractament

EL GOVERN DE LA GENERALITAT VOL REDUIR EL 15 % DE LA JORNADA I DE RETRIBUCIONS AL PERSONAL INTERÍ DE TRACTAMENT.
EL GOVERN DE LA GENERALITAT APOSTA PER LA NO REHABILITACIÓ I REINSERCIÓ DELS INTERNS.


En una nova mostra de despreci envers el col·lectiu penitenciari, el Govern de la Generalitat ha introduit una esmena de modificació a la Disposició Transitòria Cinquena de Llei de Mesures Fiscals i Financeres en la que s’han oblidat deliberadament d’incloure com a personal exclòs de la mesura de reducció de jornada i retribució del 15 % a tots els companys i companyes interins juristes, psicòlegs, pedagogs, educadors, assistents socials i bibliotecaris de l’àrea de rehabilitació i només salven els “cossos d’auxiliars tècnics i tècnics especialistes penitenciaris”, o sigui, els companys interins dels Grups C i D.


Quan l’Executiu català va fer pública aquesta salvatjada de mesura que afectava a 7000 treballadors interins del sector públic,UGTPRESONS va arrencar un compromís del Departament que excloïa expressament al personal interí de rehabilitació d’aquestE.R.O. perquè ocupaven llocs de treball d’un servei essencial i finalista. Les declaracions públiques de la Vicepresidenta, Sra. Joana Ortega, sempre han estat en el sentit d’excloure d’aquesta mesura, i citem textualment: “als agents penitenciaris”, que s’interpreta com tot el personal que realitza “funcions penitenciàries”. Així mateix, les manifestacions del Director General de Serveis Penitenciaris donaven per garantit “en un 99 %” l’exclusió dels nostres col·lectius en l’aplicació de la mesura.


Què ha succeit per a què es produeixi aquest gir de 180º?


És que la intenció del Govern de la Generalitat és recuperar un model penitenciari en el que primarà de nou només la custòdia en detriment de la reinserció i la rehabilitació?


Han valorat l’allau de “desercions” que es produiran de manera immediata per part dels companys interins que tenen una plaça garantida del C i que preferiran abandonar un lloc de treball precari per reincorporar-se a una feina estable en sou i horari?
Han valorat que una de les conseqüències serà l’increment de les ràtios professional/intern als què s’hauran d’afrontar els que romanguin en aquests llocs de rehabilitació?
Han valorat que tot aixo suposarà un inevitable i definitiu deteriorament del sistema penitenciari català?
No han tingut suficient amb tres mesos de conflictes?
És que volen reobrir gratuïtament una nova escalada d’accions contundents i de protesta?

UGTPRESONS davant d’aquesta nova agressió ja s’ha adreçat als responsables del Departament, a la Consellera de Justícia i a la Vicepresidenta del Govern i els hem exigit la incorporació immediata d’una nova esmena al redactat que permeti l’inclosió dels nostres col·lectius en l’excepció de la mesura.

Us mantindrem informats dels resultats de les nostres accions i no descartem convocar pròximament una assemblea de tots els treballadors/es afectats per tal d’acordar les mobilitzacions a dur a terme per defensar la tasca professional i els llocs de treball dels col·lectius de l’àrea de tractament.

Font: UGTPresons

9 comentaris:

Carlos C.P. ha dit...

No queríais caldo?, pues ahí van dos tazas. Bravo por los sindicatos!!!!

El macramés ha dit...

Estos sindicatos tienen 5 minutos antes la información que los medios de comunicación, son unos fieras, se adelantan a todo...Es para lo único que sirven? para recoger sólo la información que les dan?

Susanitatieneunratón ha dit...

Para una ... en el acuerdo no han cubierto los agujeros... y nos han dejado en bragas... y la rubia q a hecho por su colectivo... una mierda...

Elmartini's ha dit...

Perrear con el 'tiet'... que va a hacer, sino??!!!

Laloles ha dit...

nos han vendido a todos !!!! así que, agarraros fuerte que vienen más curvas que en montmelo !!!!

pepe pérez ha dit...

Que pueden esperar los de tratamiento teniendo en cuenta quien los representa ante la Administración. ¿Que hará ahora el padrí? Y los sindicatos ¿que van a proponer a los afectados? ¿que hagan lo mismo que los de justicia y en el tiempo del desayuno se concentren en las puertas del centro? ¿o, como ya han presentado un escrito a la Consellera en el que le cuentan lo disgustadísimos que están, ya habrán hecho lo suficiente?

Anònim ha dit...

El dia 8 de Març, dia de la dona, està prevista la visita de la senyora “Murrió”. Consellera de justícia.
Els interins a tractament som una majoria aclaparant, mai ens han donat la oportunitat de consolidar els nostres llocs de treball, si més no en els darrers 15 anys. I ara aprofiten l’avinentesa per clavar-nos –la ben clavada.
Decorarem el centre, somriurem , farem activitats, muntarem “el paripe” de sempre per la foto, i per a que alguns pugi vendre imatge , de com l’animació sociocultural forma part del tractament, etc... De com som un model de rehabilitació, per a la resta de l’estat etc..
Neguem-nos !!!fem –los saber que s’ha acabat el borreguisme, NI LLENTIOLS NI LLUENTONS !!!!!!!!! FEMS A DOJO EN TOT EL CENTRE per a fer-los veure en que ens estan transformant.

La incidència d’aquesta mesura pot tenir repercussions que ni tant sols s’han parat a pensar. Funcionaris amb lloc amb reservat que treballen a tractament com a tècnics de manera interina, que tornin a vestir-se de blau, altres companys i companyes interines que optin per l’atur i recollir cartrons, cobraran força més. Baixes, excedències, etc...
I és que el 15% de reducció horari i sou, més 3% de reducció aplicat a tothom, més les retallades de FAS i bufanda etc, més la pujada d’IRPF, estem parlant de més d’un 20% real sobre el sou de tots els interins de rehabilitació.

S’ha acabat el PARIPÉ OMPLIM TOTS ELS CENTRES DE FEMS. que en definitiva és el que som per ells.
SINDICALEROS US HEU LLUÏT, .....

pepe pérez ha dit...

Respondiendo a Anónimo, compañer@, ¿ahora te das cuenta de lo que nos viene encima?. ¿Ya no recuerdas algunas posiciones de hace más o menos un mes? Ni de un bando ni de otro, podríamos ser otro colectivo no integrado en ninguno de los que actualmente existen, cuando advertimos que esto nos podía pasar. Tus propuestas, sintiéndolo mucho, no se pueden aplicar. Resulta que los de azul como los llamas, que están como interinos en nuestra área, si hoy por hoy renunciasen y quisieran reingresar a su puesto de técnico (azul), ¿sabes que pasaría? que tendrían que irse a sus casas puesto que ya no quedan interinos que desplazar. Es cierto que si eres de carrera y decides reingresar de una excedencia, la administración ha de colocarte en un puesto, pero si en el momento del reingreso no hay ninguna plaza disponible, te vas a casa hasta que la haya, cobrando el salario base. A muy pocos he visto manifestándose ni protestando últimamente. Y la otra propuesta, la de irse al paro o a recoger cartones, pues tampoco se puede aplicar, puesto que lo que propones no es ninguna de las causas de cese legales, con lo cual, si te quieres ir te vas, evidentemente, pero sin nada. Lo de recoger cartones, pues mira si eso, ves tirando tú. Lo de los cartones era antes, ahora ya está el tema muy explotado, no te veo pleiteando con las mafias que llevan el tema actualmente en esos "trabajos".
Ahora bien, lo que propones de dejar el centro hecho unos zorros, para que se vea el descontento y la precariedad con la que trabajamos, me parece correctísimo, es más lo apoyo.
Ahora a ver como nos lo montamos para que los de azul, o los de naranja..., nos echen una mano. Tenemos lo que nos merecemos.

Anònim ha dit...

A la merda tot
Con estas medidas se va al traste todo
Se esta acercando aceleradamente el fin de las carceles catalanas, el año que viene vendran las privatizaciones, o nos ponemos todos las pilas, o lo dicho