dimecres, 20 de febrer del 2013

Ortega denunciarà davant dels Mossos el presumpte espionatge i Puig ho està estudiant

El director de Serveis Penitenciaris Xavier Martorell interposa una demanda


BARCELONA, 19 Feb. (EUROPA PRESS) 

La vicepresidenta del Govern i consellera de Governació, Joana Ortega, denunciarà aquest mateix dimarts davant dels Mossos d'Esquadra el presumpte espionatge al qual ha estat sotmesa, i el conseller d'Empresa, Felip Puig, està estudiant fer el mateix.

En roda de premsa després del Consell Executiu, el portaveu del Govern català, Francesc Homs, també ha explicat que el director general de Serveis Penitenciaris de la Generalitat, Xavier Martorell, ha interposat ja una demanda contra un mitjà de comunicació que el va acusar en les seves informacions d'haver encarregat informes de dirigents de CDC.

Francesc Homs ha explicat que la Generalitat actuarà amb "denúncies o demandes" davant d'informacions que vagin en aquesta línia.

Segons informacions publicades, Ortega va poder ser investigada anys enrere per l'agència Método 3, el que ella mateixa va lamentar fa poc, i ha demanat que s'investigui ràpidament la suposada trama d'espionatge.

L'objectiu de la seva denúncia --com ho seria la de Puig si acaba presentant-la-- és posar en mans de la policia les informacions publicades, perquè "pugui indagar d'on vénen i a què responen", ha aclarit Homs.

Aquestes denúncies, més la de Martorell, se sumen a la presentada ja per la líder del PP català, Alicia Sánchez Camacho --en el seu cas, al Cos Nacional de Policia--, després de saber-se que va poder gravar-se un dinar seu amb l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola Maria Victoria Álvarez.

Ortega, a diferència del que va fer Camacho, presentarà la denúncia davant dels Mossos d'Esquadra, el que obre la porta que la policia catalana entri en la investigació.

Font: europapress