dimecres, 20 de febrer del 2013

C's demana la dimissió de Xavier Martorell si no dóna explicacions del presumpte espionatge

C's reclama la dimissió del responsables de presons catalanes

BARCELONA, 18 Feb. (EUROPA PRESS)

El president de C's, Albert Rivera, ha reclamat aquest dilluns la dimissió del responsable de presons catalanes i exresponsable dels Mossos d'Esquadra, Xavier Martorell, si no dóna explicacions sobre la presumpta xarxa d'espionatges a través de l'empresa Método 3.

"Volem explicacions, i d'entrada Martorell o dóna explicacions o dimiteix. No es pot tenir al capdavant dels serveis penitenciaris a una persona assenyalada per fer espionatge fins a a la seva pròpia gent del Govern", ha sostingut en roda de premsa, al destacar que ja va estar sota judici quan va estar com a responsable de seguretat del FC Barcelona.

Per a Rivera, és incompatible que Xavier Martorell ocupi el seu actual càrrec, pel que considera que està "inhabilitat" per exercir-lo si no explica davant de la policia i el jutge el que va passar.

Així, el líder de C's ha expressat la seva confiança que la policia aclareixi la situació i aporti veritat, davant de la sensació que "el sistema polític s'està convertint en un sistema mafiós".

"Si el PP, CiU i PSC han participat en un xarxa d'espionatge, en les cúpules d'aquests partits no hauria de quedar ningú", ha reclamat, i ha advocat perquè les formacions facin neteja i assumeixin responsabilitats polítiques.

També ha anunciat que registraran preguntes parlamentàries al president de la Generalitat, Artur Mas, perquè expliqui si la Generalitat va adquirir un dispositiu per poder investigar qualsevol persona a través dels telèfons mòbils.

Sobre l'amnistia fiscal, ha exigit una comissió d'investigació per saber qui són els "delinqüents" que es van acollir a ella, si entre ells està la família Pujol, i si Mas va negociar amb el president del Govern, Mariano Rajoy, que determinades persones que poguessin fer-ho no fossin investigades.
MANIFESTACIONS

Després de la manifestació d'aquest dissabte a ciutats espanyoles contra els desnonaments, ha recordat que el seu partit està a favor de la dació en pagament, i ha demanat celeritat a PP i PSOE: "Si necessiten un quart d'hora per apujar l'IVA, IRPF, per portar a terme l'amnistia fiscal i aprovar indults, estaria bé que en pocs dies arribéssim a un acord per aprovar la dació".

En relació amb els funcionaris, Albert Rivera ha negat que sobrin servidors públics, i sí sobren estructures polítiques "on partits i entitats afins a partits col·loquen persones".

També ha criticat el "blindatge" que suposa la reforma local que prepara el Govern per no tancar diputacions ni consells comarcals, pel que considera que és insuficient i no aborda la duplicitat d'estructures.

Font: europapress