dimecres, 20 de febrer del 2013

Les presons catalanes tenen 10.000 reclusos i tenen capacitat per a 1.000 interns més

Catalunya té 10.015 reclusos en els seus centres penitenciaris amb data 20 de gener del 2013, segons un informe de la Generalitat que el Consell Executiu ha analitzat aquest dimarts.

BARCELONA, 19 Feb. (EUROPA PRESS) 
En total, a les presons catalanes tenen una capacitat d'11.031 places, per la qual cosa el sistema té ara mateix 1.016 places sobrants, a les quals s'afegiran altres 2.000, amb l'obertura dels centres Puig de les Basses (Figueres) --ja construït-- i Mas d'Enric (El Catllar).

Segons l'estadística oficial, el nombre de presos s'ha estancat a Catalunya i les previsions indiquen que fins al 2018 no es podran superar els màxims que es van registrar el 2010 i 2011, quan es van sobrepassar els 10.800 interns.

Davant d'aquestes dades, el conseller de Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha expressat en la roda de premsa posterior al Consell Executiu la seva confiança que aquest estancament permeti tancar els centres penitenciaris obsolets.

El Govern atribueix l'estancament a diversos factors, com l'aplicació de la nova circular d'estrangeria que permet la tornada voluntària d'interns perquè compleixin la seva condemna al seu país d'origen, l'estancament dels índexs de delinqüència i canvis legislatius que han suposat una rebaixa en la durada de les condemnes per delictes contra la salut pública.

Font: europapress.com