diumenge, 9 de desembre del 2012

Els dies d'A/P es podran gaudir per hores

AMPLIACIÓ DEL TERMINI DE GAUDIMENT DELS DIES D’ASSUMPTES PROPIS DEL 2012 A TOT L’ANY 2013

ELS DIES D’ASSUMPTES PERSONALS ES PODRAN GAUDIR PER HORES

A continuació us relacionem les propostes:
  • Possibilitat de gaudir els 3 dies d'assumptes personals per hores i que aquests dies siguin equivalents a 25 hores (si els 6 dies que anteriorment suposaven 50 hores, entenem que ara haurien d'ésser la meitat).
  • Ampliació del dret a gaudir els dies d'assumptes personals generats al 2012 durant tot l’any 2013, en lloc de la limitació actual al 15 de gener o, excepcionalment, fins al 30.
  • Gaudiment de 7 dies de les vacances de manera independent.
  • Que els dissabtes no computin, com passa ara, quan es demanen permisos que donen dret a més d'un dia laborable i que s’han de gaudir, obligatòriament, de forma continuada (per exemple, malaltia greu d'un familiar que comença un divendres).
  • Poder gaudir de fins a 6 dies lliures l’any, recuperant les hores, prèviament o amb posterioritat al seu gaudiment.
  • Eliminar el mínim de 10 dies en el gaudiment de la llicència sense retribució. Demanem que es puguin gaudir d'un en un.
L’Administració únicament ha acceptat dues propostes:
  1. Els 3 dies d'assumptes personals que disposarem al 2013 es podran gaudir per hores amb una equivalència de 25 hores.
  2. L’Administració ha admès l’ampliació del termini de gaudiment dels dies que restin d'assumptes personals del 2012 durant tot l’any 2013.
Respecte de la resta de punts, l’Administració manifesta no poder donar resposta amb la peregrina excusa que serien mesures que requeririen modificacions legislatives i que ara mateix no està constituït el nou Parlament.

D’altra banda, la devolució de la part de la paga extraordinària de juny que se'ns va arrabassar i respecte a la regularització dels endarreriments del complement per baixa per IT.

L’Administració manifesta:
  • Que el retorn de l’import equivalent al descompte efectuat al juny s’abonarà juntament amb la nòmina de desembre.
  • Que no poden concretar la data de l’ingrés d'aquesta nòmina. Dependrà de la situació de tresoreria.
  • Els representants de Funció Pública asseguren que a la nòmina de novembre ja s’ha regularitzat i abonat la diferència del complement per Incapacitat Temporal (fins al 100% del sou) 
  • tots els treballadors que porten o portaven més de 90 dies de baixa a partir del dia 15 d'octubre passat.
Finalment, exigim a l’Administració que defensi les seves competències i que, per tant, recorri al Constitucional la decisió del Govern de Madrid de no pagar la paga extra de Nadal, la reducció de dies d'assumptes propis i la resta de retallades que vulneren les competències de la Generalitat.

Font: UGTPresons