dimarts, 27 de desembre del 2011

El Govern busca crèdit per pagar l'extra als funcionaris

LES RETALLADES AL SECTOR PÚBLIC
La Generalitat negocia amb entitats financeres per intentar ingressar el 100% de la paga aquest dimecres

Dimarts, 27 de desembre del 2011 - 17:57h.
FIDEL MASREAL / Barcelona

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha explicat aquest dimarts que la Generalitat està negociant un crèdit extraordinari amb entitats financeres per pagar íntegrament aquest dimecres el 100% de la paga extra de Nadal als empleats públics.
 
Vicepresidenta Joana Ortega i Prtesident Artur Mas
Respecte a la polèmica generada per la decisió del Govern de deduir sense previ avís el 100% de l'IRPF en la nòmina dels funcionaris de la setmana passada --inclosa la paga extra que encara no han cobrat--, Homs no ha volgut entrar en el terreny de les responsabilitats polítiques, apuntades pel conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí.

"La prioritat del Govern és buscar els diners i després analitzarem el que hàgim d'analitzar", ha dit el portaveu. Així, segons la Generalitat, encara no hi ha data respecte a quan els funcionaris cobraran el 20% de la paga extra de Nadal que aquest dimecres en principi no rebran.

Homs ha recordat que el Banc Central Europeu va posar la setmana passada a disposició de les entitats financeres diners a un baix interès, i ha comentat que la Generalitat espera beneficiar-se d'aquesta liquiditat per obtenir un crèdit en breu.