dimecres, 16 de novembre del 2011

Manifest de la concentració

AMB LES PRESONS NO ES JUGA
 
Companyes i companys:
Portem molt temps suportant el tracte despectiu dels responsables polítics. El “presumpte” Govern dels millors va decidir fa temps carregar el cost de la crisi als sectors més vulnerables. Retallades salarials, congelació de pensions i salaris constitueixen la fórmula màgica d’aquest govern per lluitar contra la crisi. Mentre, es permeten eliminar l’impost de successions per a les famílies més riques de Catalunya i el sector bancari segueix tenint beneficis sense que el Govern s’atreveixi a exigir-li sacrificis. El camí que han triat és el de sempre, castigar els més febles: treballadors i pensionistes.
Els treballadors penitenciaris, a més, ens trobem patint una època de greu inseguretat, tant en el dia a dia del desenvolupament de la nostra feina com en el manteniment dels nostres llocs de treball. L’actual Govern de la Generalitat té la pretensió clara d’aplicar unes condicions inacceptables per al personal de les presons catalanes en l’elaboració dels pressupostos per a l’any 2012.
És inadmissible que mentre s’incrementen les retribucions de càrrecs de lliure designació, s’utilitzi l’argument de la crisi per debilitar el sector públic i carregar sobre de les espatlles dels treballadors el cost de la ineptitud i la irresponsabilitat dels polítics. Creiem que la retallada que hem patit del 5 % dels nostres sous, la congelació salarial, retallada del FAS i el fet d’haver d’assumir excés de tasques degut a la manca de personal, amb el cost en seguretat que això implica, és un preu excessiu per al nostre col·lectiu.
El nostre col·lectiu no admet ja més càstigs:
Aquest any 2011 hem vist com l’Administració no procedia a l’obertura del centre ja finalitzat de Puig de les Basses. Aquest fet, que suposa que el Govern llenci per l’aigüera més d’un milió d’euros mensuals per una presó buida, ha provocat que 128 aspirants que han superat els procés selectiu JU026 no hagin estat anomenats i que més de 350 companys interins s’hagin vist avocats a l’atur.
Les nostres presons estan massificades; patim agressions i incidents contínuament; les direccions dels nostres centres penitenciaris amb l’alè i el recolzament de la DG, estan tornant a vicis de fa vint anys, incomplint sistemàticament pactes i normativa; els treballadors de l’àrea de rehabilitació estan comdemnats a la interinitat perpètua...
És per això que els sindicats amb implantació a les presons, tots a una, us hem convocat avui per fer veure a l’Administració que amb els treballadors de les presons no es juga.
És per tot això que el col·lectiu de treballadors volem manifestar a l’Administració que EXIGIM:

LA RECOL·LOCACIÓ IMMEDIATA DELS INTERINS CESSATS
QUE S’ATURIN ELS NOUS ACOMIADAMENTS D’INTERINS
EL NOMENAMENT DELS 128 ASPIRANTS DE LA JU026 PENDENTS D’INCORPORACIÓ
L’OBERTURA IMMEDIATA DEL CP PUIG DE LES BASSES AMB TOT EL PERSONAL NECESSARI
L’OBERTURA DEL CP EL CATLLAR, AMB EL PERSONAL NECESSARI, AIXÍ QUE FINALITZIN LES OBRES DE CONSTRUCCIÓ, PER TAL DE DESMASSIFICAR LA RESTA DE CENTRES PENITENCIARIS
LA CONSOLIDACIÓ DELS LLOCS DE TREBALL EN L’ÀMBIT DE REHABILITACIÓ
GARANTIA DE MANTENIMENT DE LES NOSTRES CONDICIONS LABORALS I RETRIBUTIVES

No admetrem que el Departament de Justícia incompleixi els acords signats. El personal penitenciari mereix respecte i ho exigirem de la manera que creiem més oportuna.
Volem deixar-li clar a l’Administració que la concentració d’avui només és una primera acció. Els sindicats convocants ens reservem la realització de noves accions, amb la contundència adequada, en funció de l’actitud que manifestin els responsables del Departament de Justícia. Us emplacem, doncs, a tots a participar massivament a totes aquestes accions.

AMB LES PRESONS NO ES JUGA