dijous, 1 de desembre del 2011

Informació important per al personal que treballi en el torn de nit

 (O què fer en l’hipotètic cas que la guàrdia de nit quedés aïllada de l’exterior)


L’arribada de l’hivern és imminent i el perill que una nevada nocturna, com ja ha passat d’altres anys, impossibiliti l’accés als centres penitenciaris dels treballadors i treballadores penitenciaris i deixi aïllats els funcionaris i comandaments intermedis del torn de nit, fa necessari que tinguieu clar unes quantes recomanacions sobre què cal fer i no fer per tal de garantir el bon ordre i seguretat de l’establiment i la seva integritat física.

1. NO es realitzarà l’obertura de les cel·les dels mòduls, galeries o departaments, si això pot suposar un risc de perill per a la vida o integritat física del funcionari que hi és assignat, dels seus companys, dels propis interns o d’altres persones.

2.- En cas en que tot i existint aquest perill, el director o comandament d’incidències insistís de manera irresponsable en l’obertura, (cosa que en principi seria impensable i inconcebible),  òbviament se li demanarà que expedeixi ordres  per escrit individualitzades a cada treballador/ra en que s’especifiqui les cel·les que pretén que siguin obertes per cadascú d’ells.

3.- Davant aquest cas, el funcionari, de seguir valorant l’existència del perill mencionat, elevarà escrit en que consignarà les circumstàncies del cas, així com fent constar la seva negativa a dur a terme la temeritat pretesa.   

4.- La NO obertura de cel·les, inclou també la d’ordenances i destinacions modulars o generals quan no es pugui garantir la seguretat ni la vigilància dels mateixos. 

5.- La NO obertura de cel·les, inclou també la NO realització de recomptes si la manera de dur-los a terme pot suposar un risc de perill per a la vida o integritat física del funcionari que hi és assignat, dels seus companys, dels propis interns o de d’altres persones.

6.- El personal de vigilància NO ha de repartir medicació psicotròpica ni metadona perquè no és una funció seva en cap cas, i fer-ho pot posar en perill la vida o salut dels interns, fora dels casos  individualitzats d’urgència vital en que es col·laborarà i auxiliarà als companys dels serveis mèdics en allò que calgui. 

7.- Si el treballador pertany al col·lectiu de tractament i ha arribat al centre en helicòpter , NO farà funcions de vigilància perquè la reglamentació no l’autoritza expressament, ni realitzarà cap activitat programada perquè no podrà garantir la seva pròpia seguretat ni la dels interns assistents a l’activitat. 

8.- Els treballadors de l’àmbit d’oficines que accedissin al centre en helicòpter, seria aconsellable que seguissin les mateixes instruccions que els companys de vigilància, si bé en aquest cas la seva possibilitat d’actuació encara quedarà encara més compromesa en no disposar de l’equipament de roba i calçat adequats ni guants antitall.

9.- Caldrà també abstenir-se de efectuar repartiment de racionats, excepte en el cas d’aquells funcionaris que ostentin i puguin acreditar la titulació oficial de manipulador d’aliments, amb la mateixa excepció prevista al punt 6.

Esperem que aquestes recomanacions us puguin ser útils, en el cas que tingueu l’oportunitat de posar-les en pràctica, fet que pot ser bastant possible i imminent, ja que, en contra de l’opinió d’alguns meteoròlegs aficionats, sembla que ve fred i que pot portar nevades copioses.


Salut,

UGTPRESONS


Barcelona, 30 de novembre de 2011