divendres, 2 de desembre del 2011

Es confirma la voluntat de destrucció dels drets del personal penitenciari

PRETENEN LA DESAPARICIÓ DEL PIPE I PINHO A CANVI DE LA CREACIO D’UN NOU PROGRAMA
 

A la reunió mantinguda aquesta tarda, convocada a instàncies de l’Administració, el Director General ens ha presentat una proposta que podem resumir en:

1.- Eliminació dels programes PIPE i PINHO i creació d’un nou programa encara sense nom, dotat amb un global de 5 milions d’€, que segons els seus càlculs podria suposar uns 125 € per treballador/a.

2.- L’aplicació d’aquest programa estaria lligat al compliment d’uns requisits que s’han negat reiteradament a detallar, però que han reconegut que no serien del grat de la plantilla. Us podem avançar que aquests requisits anirien lligats amb tota seguretat a la pèrdua de drets a nivell d’horaris, absències, permisos, etc…

3.- Com a al·licient coactiu, per tal de que els sindicats representatius assumim el que se’ns proposa, es garantiria el no acomiadament massiu de personal interí.

4.- Sobre l’obertura del CP Puig de les Basses i la recol·locació dels 400 companys que estan a l’atur, se’ns diu que no està a les seves mans ja que depèn dels pressupostos del 2012. 

5.- Se’ns confirma que al 2012 no hi haurà cap oferta pública ni convocatòria d’oposicions.

Davant d’aquest nou insult i nova agressió als treballadors/es de l’àmbit penitenciari, els sindicats presents a la reunió manifestem aïradament la nostra frontal negativa a ni tan sols valorar la possibilitat d’estudiar aquesta proposta de l’Administració.

En resposta a aquesta negativa, el Director General manifesta textualment i de manera irresponsable i amenaçadora “ja podeu tallar el que vulgueu, que això és el que hi ha i us arrisqueu a perdre-ho tot”, alhora que incongruentment ens demana un període de 15 dies de pau social fins a una propera reunió on se’ns donaria informació més acurada sobre el contingut de la proposta.

Arribat aquest punt, manifestem que els sindicats representatius només acceptarem un complement que garanteixi el manteniment de les actuals quantitats globals destinades a PIPE i PINHO i que el manteniment de la plantilla interina no és moneda de canvi. Avisats queden que continuarem fins a allà on calgui amb les mobilitzacions i accions contundents que siguin necessàries.


La lluita continua. Amb les presons no es juga.

Barcelona, 1 de desembre de 2011


Font: UGTPresons




2 comentaris:

Anònim ha dit...

Haber si los sindicatos nos ponemos la pilas y empezamos a negociar los derechos de los trabajadores y dejamos de de preguntar " que hay de lo mio " pués nos vemos en esta situación en parte por no haber hecho los deberes cuando se tenian que hacer, en vez de mirar por los intereses personales en lugar de los del colectivo que como estais viendo está cumpliendo como campeones, la prueba la teneis con Modelo y Quatre camins, que vosotros siempre os habeis querido ir antes de que os echaran y en cambio la gente a querido aguantar hasta el final, así que eso quiere decir algo, y no justamente a favor vuestro.

Anònim ha dit...

Más vale pillar los 125 € y dejarnos de bobadas, porque si no nos van a dar por allí... No os engañeis compañeros, tenemos la batalla de la opinión pública perdida y no la ganaremos bloqueando centros