divendres, 25 de novembre del 2011

Una manifestació de funcionaris de la presó de Quatre Camins col·lapsa l’AP-7


Els treballadors han bloquejat a Granollers l’accés a la via en protesta contra les retallades. Serveis Penitenciaris qualifica la protesta com una “gran irresponsabilitat”

LAMALLA.CAT / XTVL-XN / AGÈNCIES

Uns 400 funcionaris de la presó de Quatre Camins i del centre de joves de la Roca del Vallès, han tallat entre les 7.40h i les 9.40h d’aquest dijous dos dels accessos al centre penitenciari com a acció de protesta contra les noves retallades a funcionaris anunciades pel Govern aquesta setmana. La manifestació, convocada pels quatre sindicats amb representació a les plantilles de les presons catalanes i a la qual també participen treballadors d’altres centres, ha tallat la carretera BP-5002 a la Roca, ha bloquejat els accessos a l’AP-7 des de Granollers, fet que ha causat retencions de fins a 8 quilòmetres a la via en sentit Girona, i ha afectat altres carreteres com la C-33 i la C-60. Serveis Penitenciaris ha qualificat la protesta com una acció “d’una gran irresponsabilitat” moguda per la “por a les retallades”.
Els manifestants han impedit el canvi de torn dels treballadors que havien de començar la seva jornada a les 7.45h. El seu objectiu és posar en relleu la necessitat de no només mantenir, sinó ampliar, el nombre de funcionaris a les presons catalanes, així com mantenir els drets laborals.
L’acció s’ha convocat en solidaritat amb un funcionari que va ser agredit dimecres en un dels centre de joves de la Roca, segons han explicat els representants sindicals a VOTV, així com tornar a posar de manifest la situació que pateixen des que l’administració ha decidit no cobrir les baixes de personal. La protesta s’afegeix a la del dia 15 passat a Barcelona, quan els funcionaris van denunciat la situació “precària” del sector, la massificació de les presons i l’acomiadament de funcionaris.

Serveis Penitenciaris diu que és “una gran irresponsabilitat”

Des del Parlament de Catalunya, el director general de Serveis Penitenciaris, Ramon Parés, ha assegurat en declaracions a l’XTVL que l’acció dels funcionaris és “d’una gran irresponsabilitat”. Parés assumeix que és una “acció de protesta preventiva” per la “por” dels treballadors que preveuen “que alguna cosa canviarà perquè la situació econòmica del país no és la del 2006″.
Respecte a l’agressió al centre de joves vallesà, Parés ha defensat que en un sistema penitenciari “amb 12.000 presos i 5.000 funcionaris en tenim cada dia” i ha assenyalat un altre motiu: “A les presons catalans tot anava perfecte fins ara fins ara, que curiosament hem de començar a negociar un acord sindical”.