dimecres, 18 de maig del 2011

Interinos: Consumatum Est

COMISSIÓ DE SEGUIMENT 10/05/2011

UGT TORNA A INSULTAR LA  INTEL·LIGÈNCIA  DE LA PLANTILLA

INTERINS: CONSUMATUM EST


En el que comença a ser una pràctica habitual, la nota (des)informativa  d’UGT Presons ens llença a sobre una enumeració asistemàtica de temes, la majoria d’una importància més que dubtosa, barrejats amb contínues mostres d’autocomplaença (totes les conquestes que els actuals dirigents d’UGT Presons no van lluitar ni negociar sembla ser que la plantilla se les deu a ells), atacs contra tots aquells que no aplaudeixen la seva política , assumptes que no són matèria de negociació, protestes pels llocs de treball que no es posen a disposició dels seus delegats... Tot amb un únic objectiu: diluir la informació més rellevant  (que es dóna només parcialment), intentant  que no es percebi la gravetat de les retallades de conquestes històriques que UGT ha acordat amb l’Administració.

Per tant, ens veiem obligats a sintetitzar-vos allò que no es diu clarament  a la nota (des)informativa  d’UGT, centrant-nos en els temes essencials.

Recuperació del criteri d’antiguitat pel cessament d’interins.

No podem sinó felicitar-nos per la rectificació de l’Administració i UGT en aquest tema. Malgrat el patètic intent de convertir aquesta reculada en un èxit de la fermesa d’UGT, tots recordem com aquest sindicat callava abans de que des de CRÍTIC-S féssim la denúncia pública de l’incompliment dels acords que s’estava produint (com havien de dir res, si ho havien pactat ells fora de les meses de negociació?).

Malgrat aquesta mostra de cinisme per part de la nova UGT Presons, insistim en que hem d’estar contents per dues raons: la primera, i com ja s’ha dit, per la pròpia rectificació, i la segona perquè ens han mostrat la línia a seguir. Hem pogut comprovar com un acord que havien tancat  amb l’Administració d’amagat, ha estat abandonat quan ha estat denunciat públicament. Doncs be, a partir d’ara, i fins a on puguem arribar sense posar en perill l’anonimat de les nostres fonts, us anirem informant de les contrareformes més importants que s’estan tractant en les reunions de negociació entre Administració i UGT (les autèntiques, no aquestes comissions d’entreteniment en què només s’oficialitza el que ells ja han acordat prèviament). D’aquesta forma potser podrem aturar algunes de les retallades més importants que es preparen de les nostre conquestes històriques.

Resolució del concurs de trasllats i presa de possessió dels aprovats de la JU026: interins al carrer i escamoteig de places als opositors.

Aquí haureu pogut comprovar que hi ha diferències entre la versió d’UGT i la de CC.OO. La raó és que aquests últims parlen del que es va dir a la comissió de seguiment, mentre que UGT barreja el contingut d’aquesta reunió amb la informació que té (i, per a la seva desgràcia, nosaltres també) del que està negociant a esquenes dels altres sindicats.
La realitat és que, com diu la nota de CC.OO i amaga UGT, la concreció legal del que han pactat Administració i UGT no és fàcil. No repetirem aquí la informació sobre dates presumptes que ja apareix a les notes dels sindicats assistents, però us enumerarem alguns aspectes sobre els quals ni l’Administració a la comissió de seguiment ni UGT en els seus  panfletillos informen, precisament perquè són els que els permetran un cert marge de maniobra per reservar determinades places i decidir qui cessa i qui no (marge que, d’altre banda, els hem reduït al obligar-los a abandonar els cessaments per codi de plaça) , o qui comença a treballar ara i qui ho farà l’any vinent:

  • Els funcionaris de carrera que han concursat a Puig de les Basses, generen vacants en resultes. Si fins mitjans del 2012 no s’incorporen al seu nou lloc de treball, per què no ens expliquen si els llocs que ocupen ara de forma definitiva seran tècnicament vacants a partir del moment en què es publiqui al DOGC la resolució del concurs?. Dit d’una altra manera: aquests llocs es podran oferir als opositors a l’acte públic? En cas de resposta afirmativa, s’informarà prèviament als convocats a l’acte públic de a quins llocs (a més dels de Puig de les Basses) no podran incorporar-se fins que no es posi en funcionament d’aquell centre?

  • Si es pot resoldre el concurs postergant un any -o més, ja veurem- la incorporació de les persones que guanyen plaça a Puig de les Basses, per quina raó s’accepta que no es resolgui fins l’any vinent el concurs de comandaments? Aquest concurs hauria generat un important nombre de resultes en el concurs de genèrics i un nombre major de llocs de treball en centres no ubicats a Figueres a oferir en l’acte públic. Potser per molts dels opositors que saben que hauran d’esperar un any, o més, per prendre possessió del seu lloc definitiu, suposaria un cert consol saber que, passat aquest temps, la incorporació en comptes de ser a Puig de les Basses seria a algun centre més proper al seu domicili habitual.

  • A la reunió de subcomissió de borsa de treball que ens anuncien, s’aprovaran els canvis que UGT i Administració han pactat fora de la comissió de seguiment? Si algú considerava que s’havia de canviar el sistema de borsa de treball que tenim, hauria d’haver plantejat els canvis fa tres o quatre anys, quan encara ens trobàvem en un moment d’expansió del sistema i un canvi de criteris en el funcionament de la borsa no implicava l’exclusió definitiva de centenars de companys i companyes. El que no es pot fer és canviar les regles del joc sobre la marxa, quan pràcticament es pot posar noms i cognoms als perjudicats directes per aquest canvi. Mai un sindicat hauria d’haver acceptat la paralització de l’obertura de Puig de les Basses per després dissimular la seva passivitat enfrontant col·lectius de treballadors. UGT ja ha valorat  que d’aquí quatre anys els interins que ara surtin del sistema no votaran a les eleccions, però, en canvi, els aprovats de la JU026 si que ho faran, i ha decidit actuar d’acord amb aquesta lògica electoralista i immoral. És aquest el sentit dels canvis en el funcionament de la borsa que ha pactat amb l’Administració. O és que algú interpreta d’una altra forma la voluntat que expressen d’abordar la situació del personal de la JU026 que guanyi plaça a Puig de les Basses durant l’any, o més, que trigaran a incorporar-se al seu lloc de treball definitiu? Només si aconseguim que als delegats d’UGT als centres els arribi el malestar per l’actuació del seu sindicat, podrem els treballadors obligar  al tàndem Administració-UGT a rectificar, com ja hem fet amb el tema dels cessaments per codi de plaça.

Horaris personal de Rehabilitació.

El proper dia 20 reunió específica sobre el tema. Si d’aquí al dia de la convocatòria feu arribar la vostra opinió de forma massiva als sindicats (sobre tot a UGT que és qui ho ha acordat, els altres ni ho saben), encara estem a temps de salvar la jornada acumulada i evitar la reintroducció de la segona tarda. O és que creieu que es fa aquesta reunió per millorar els actuals horaris? De fet, ja us hauria d’haver resultat prou sospitosa l’asèpsia amb que UGT tracta aquest tema en el seu escrit (una línia per dir que es convoca la reunió, sense posicionament oficial ni explicació del que pretén proposar).

Altres temes.

Com ja hem dit, pura distracció de l’atenció de la plantilla. Val la pena detenir-se, però en un que defineix perfectament el joc de despistes al que juguen UGT i l’Administració. És el propi sindicat el que, involuntàriament, ho explica. Així, emplaça el director de Brians 1  a que dediqui  “els seus esforços a solucionar els temes realment importants que pateix el centre com les recents agressions patides pel personal del Departament de dones, la falta de personal que pateixen les tres àrees de treball, la immediata manca de servei sanitari que de ben segur provocarà problemes regimentals, etc...”(sic). La conclusió és evident:

§  El director de Brians 1 no és seriós i és un irresponsable perquè es preocupa pel tema del tabac i no dedica “els seus esforços a solucionar els temes realment importants que pateix el centre com les recents agressions patides pel personal del Departament de dones, la falta de personal que pateixen les tres àrees de treball, la immediata manca de servei sanitari que de ben segur provocarà problemes regimentals, etc..”.

§  UGT porta a la comissió de seguiment el tema del tabac i no “els temes realment importants que pateix el centre com les recents agressions patides pel personal del Departament de dones, la falta de personal que pateixen les tres àrees de treball, la immediata manca de servei sanitari que de ben segur provocarà problemes regimentals, etc..”.


-          Ergo...  què és i a què juga UGT?


Com diria el filòsof d’Ubrique que sembla inspirar en els terrenys moral i ideològic els responsables de la nova UGT Presons, IM  PRESIONANTE, que els deu sonar a llatí.


Nou acord?

Ja ho sabem, direu que aquest punt no es va tractar a la reunió. I no us sorprèn una mica? Estem al mes de maig i no hem vist ni una proposta ni UGT ha elaborat, com feia abans, cap plataforma per a la negociació del nou acord. Explicació? Doncs que, si no ho evitem, anem a un escenari nou, en què l’actual acord serà substituït per tota una sèrie d’acuerdillos parcials fets a la mida de l’Administració, sense  vigència temporal definida i, per tant, susceptibles de ser modificats en qualsevol moment sobre la marxa. Dins d’aquest model s’incardinen les reunions de subcomissions (borsa, horaris rehabilitació...) que ens van anunciant sense concretar els continguts. En definitiva, un model menys regulat, amb un marge més gran per a la discrecionalitat per part de l’Administració i més fàcil de modificar sempre que convingui.
D’altra banda, és significatiu que UGT ja no exigeixi el compliment de determinats punts de l’acord, com ara l’equiparació de nivells de EIET’s i RIET’s amb els comandaments d’oficines, o la convocatòria d’oposicions del cos de diplomats (encara que, curiosament si que es reclama el concurs de trasllats, qué hay de lo mío?)

 Continuarem informant-vos


CRÍTICS-S (Col·lectiu Crític Sindical)

Barcelona, 13 de maig de 2011






2 comentaris:

Anònim ha dit...

Es increible tot això aqui a Quatre Camins ja en som uns quants que li tenim ganes al engominat, a veure si te lo que s'ha de tenir i es deixa veure, s'ha demanat dies de festa i tot per no venir, quins cullons !!!

Rainmundo Casanovas ha dit...

Això si, mantenim contacte permanent amb l'administració...perdreu el FAS,la BUFANDA i les pagues però UGT sempre en contacte amb els que manen